Părintele Varlaam, stareţul Mănăstiri Partoş, internat la ATI cu coronavirus: Se pare că fratele acesta, Covid, nu m-a ocolit

Părintele Varlaam, stareţul Mănăstiri Partoş, internat la ATI cu coronavirus: Se pare că fratele acesta, Covid, nu m-a ocolit

Padre Varlaam de la Partoş

Părintele Varlaam Almăjanu de la Mănăstirea Partoş, cunoscut de enoriaşi ca Padre, se află internat la secţia de ATI a spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Varlaam Almăjanu, stareţul Mănăstirii Partoş a anunţat, miercuri, 15 octombrie, pe pagina de Facebook a mănăstiri că a fost infectat cu noul coronavirus.  
 
Din păcate după primirea rezultatelor testului am fost declarat pozitiv. Se pare că fratele acesta, Covid, nu m-a ocolit. Voi rămâne probabil internat o vreme. Vă rog să vă amintiţi de mine în rugăciunile voastre, după cum să vă rugaţi şi pentru toţi bolnavii şi pentru medicii şi personalul medical care fac atât de mult bine şi care au o misiune deloc uşoară.  
 
Vă port şi eu în gândurile mele. Sunteţi o icoană deasupra căreia mă odihnesc şi de la care îmi iau putere. Suntem împreună. Mereu împreună. 
 
Respectaţi, vă rog, regulile. Masca, distanţa, igiena mâinilor... Ştiţi cât de mult ţin la asta. E esenţial! Vremurile nu sunt bune... 
 
Dacă cineva dintre voi aţi fost în contact cu mine sau cu oamenii din proximitatea mea şi observaţi simptome, vă rog mult să vă căutaţi medicul de familie, faceţi testul şi să aveţi grijă de voi. 
 
Rămâneţi statornici în dragoste! Vă îmbrăţişez din suflet! 
 
Ps. Mulţumesc pentru (deja) atâtea mesaje frumoase care mi-au mişcat inima. Sunteţi tezaurul meu!”, a scris părintele Varlaam. 
 

 
 
Vineri, 17 octombrie, starea părintelui s-a agravat şi a fost dus la ATI. Vestea a fost dată de pompierii de la ISU Timiş, care îndeamnă oamenii să doneze plasmă la Centrul de Transfuzii din Timişoara.
 
Starea lui s-a agravat şi este internat acum la ATI. Beneficiază de cea mai bună îngrijire medicală din ţară. Singurul lucru care lipseşte este plasma hiperimuna (sânge provenit de la bolnavi vindecaţi de COVID-19). 
 
Dacă aţi avut COVID-19 sau ştiţi pe cineva care a avut, puteţi dona la Centrul de Transfuzii de lângă Spitalul Judetean Timişoara, pentru Padre. El are grupa de sange A II.  
 
Padre este un apropiat al nostru, al pompierilor români, având în vedere că la Mănăstirea Partoş este înmormântat Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş. 
 
În fiecare an pe 15 septembrie, pompierii îl prăznuiesc pe cel pe care l-au ales ca ocrotitor şi izbăvitor – Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, canonizat de Biserica Ortodoxă Română în anul 1956, şi având Sfintele Moaşte în Catedrala Mitropolitană din Timişoara. 

FOTO Facebook/ISU Timiş
 
Legătura acestui minunat Sfânt cu instituţia pompierilor o realizează tocmai minunile şi faptele sale, între care şi salvarea oraşului Timişoara, pe vremea când era mitropolit al Banatului, din calea flăcărilor ce ameninţau să distrugă aşezarea în totalitate. 
 
La solicitarea conducerii Corpului Pompierilor Militari şi ţinând seama de minunile şi faptele sale, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi-a dat, în anul 1997, binecuvântarea ca Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş să fie desemnat patronul spiritual al pompierilor români „pentru a aduce spor duhovnicesc şi revărsare a darurilor binefăcătoare şi ocrotitoare ale bunului Dumnezeu peste pompierii români şi lucrarea acestora în folosul binelui obştesc şi românesc", au transmis cei de la ISU Timiş.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Situaţia în care poţi evita izolarea de 14 zile dacă eşti contact direct al unei persoane confirmate cu COVID-19

Cele 13 măsuri propuse de doctorul Musta pentru începerea şcolii. Tot ce trebuie să facă părinţii şi profesorii

 


 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările