O şefă de serviciu din Primăria Timişoara a primit teren pentru casă în timp ce firma soţului său deţine o vilă nouă într-un cartier rezidenţial

O şefă de serviciu din Primăria Timişoara a primit teren pentru casă în timp ce firma soţului său deţine o vilă nouă într-un cartier rezidenţial

Şefa Serviciului Certificări, Autorizări din Primăria Timişoara este unul dintre tinerii care au beneficiat de terenuri gratuit pentru casă oferite de primărie FOTO Arhivă

Aproape 130 de tineri din Timişoara au primit de la Primăria Timişoara, gratuit, o parcelă de 300 mp pentru construirea unei case. Printre beneficiari este şi Şefa Serviciului Autorizări din Primăria Timişoara, Gabriela Borsci. Curtea de Conturi a descoperit că Borcsi a primit terenul pentru casă în timp ce firma în care soţul ei este unic acţionar şi administrator deţine o casă nouă într-un cartier de vile de lângă Timişoara.

Primăria Timişoara a oferit, cu titlul gratuit, parcele pentru casă unui număr de 128 de tineri din oraş. Printre beneficiari se regăsesc şi angajaţi ai Primăriei Timişoara, unul dintre aceştia fiind Gabriela Borcsi, şefa serviciului care se ocupă de eliberarea autorizaţiilor de construcţie din Timişoara. Una dintre condiţiile impuse tinerilor care au solicitat teren pentru casă a fost aceea ca nici solicitantul, nici soţul sau soţia să nu deţină sau să nu fi deţinut în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii de locuinţe.

Curtea de Conturi a descoperit cu ocazia ultimului control efectuat la Primăria Timişoara că nici Gabriela Borcsi, nici soţul său nu deţin un teren sau o locuinţă în proprietate. Auditorii Curţii de Conturi au constatat, însă, că firma în care soţul Gabrielei Borcsi este unic acţionar şi administrator, firmă cu obiect de activitate inginerie şi consultanţă tehnică, deţine o casă nouă, construită în regim demisol+parter+etaj, pe un teren de 700 de metri pătraţi cumpărat de societate de la Primăria Moşniţa Nouă.

Potrivit Curţii de Conturi, atât din PUZ-ul aprobat de Primăria Moşniţa, cât şi din declaraţia fiscală depusă la Primăria Moşniţa Nouă de soţul Gabrielei Borcsi, în calitate de unic acţionar şi administrator, reiese că imobilul este încadrat în categoria clădirilor rezidenţiale. „În acest caz soţul persoanei care a solicitat dobândirea unui teren în folosinţă gratuită a unui imobil destinat pentru locuit, potrivit prevederilor Legii nr.15/2003, deţine calitatea de asociat unic şi administrator, fapt pentru care echipa de audit prezintă scepticism profesional cu privire la destinaţia utilizării acestui imobil în cadrul societăţii comerciale, în condiţiile în care prin declaraţia autentificată notarial, potrivit Încheierii de autentificare nr.321 din 11.04.2019, s-a declarat faptul că „nu am avut sau nu deţinem în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii de locuinţe proprietate personală”, se arată în raportul Curţii de Conturi.

Nici Gabriela Borcsi, nici soţul acesteia nu au dorit să comenteze constatările Curţii de Conturi. Primarul Nicolae Robu a declarat că atât timp cât legea face o distincţie între persoana fizică şi persoana juridică nu vede nicio problemă de legalitate. „Trebuie să discutăm din punct de vedere al legalităţii dacă avea dreptul să primească acel teren. Firma e altceva conform legii. Firma e una şi persoana fizică e alta. Locuieşte în chirie probabil. Legea este suverană. Eu cred că trebuie să respectăm legea, iar dincolo de lege pot fi opinii pozitive sau negative., e libertate de exprimare. Închipuiţui-vă că acea comisie, eu nu am făcut parte din comisie, nici nu ştiam ce îmi spuneţi dumneavoastră, ar fi exclus-o pe doamna Borcsi. S-ar fi dus în instanţă. Judecătorii emit sentinţe pe baza legilor. I-ar fi dat dreptate. Bulversam toată lista pentru ce? Pentru nişte opinii? Opiniile sunt liber de exprimat, dar legea trebuie să fie suverană”, a declarat primarul Nicolae Robu pentru „Adevărul”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările