La Timişoara se construieşte un aquapark ca cele din Ungaria. Fostul stadion UMT este în transformare VIDEO

La Timişoara se construieşte un aquapark ca cele din Ungaria. Fostul stadion UMT este în transformare VIDEO

Se constuieşte Aquapark Termalum la Timişoara

Vechiul ştrand UMT va deveni curând istorie. A fost demarat proiectul de modernizare şi extindere de pe fostul stadion de la Pădurea Verde.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ştrandul UMT a trecut deja printr-o modernizare, în urmă cu câţiva ani, locaţia oferind acum şi servicii de SPA, cu nămol de la Techirgiol şi masaj, pe lângă binecunoscuta apă termală. După câţiva ani în care s-au luptat cu autorizaţii, cei de la Promt (firma care a privatizat UMT-ul) au demarat cea de-a doua etapă de dezvoltare.  

GALERIE FOTO
 
Intenţia este să construiască pe locul fostului stadion de pe strada Avram Imbroane, nr. 56, un aquapark în adevăratul sens al cuvântului, care să cuprindă şi actualul ştrand.  
 
Pe terenul pe care nu se mai joacă de mult fotbal şi pe spaţiile învecinate se va construi un hotel, piscină acoperită şi altele, astfel încât zona să devină, aşa cum spune anunţul de pe panoul şantierului, un "Parc de agrement şi sport". 
 
Acesta va cuprinde construcţia unui corp pentru recepţie (P+1E), corp pentru vestiare (P+1E), sala bazinelor (P), corp cu spaţii tehnice şi de relaxare (P), corp administraţie şi spaţii cu alte destinaţii (P+2E), conform PUZ-ului aprobat prin HCL. 

 
În vechiul proiect exista şi construcţia unui hotel, care însă nu mai apare în cel de acuma.   


 
Conform autorizaţiei, data începerii lucrărilor a fost 26 mai 2021, iar data finalizării este 20 iunie 2022.  

k


Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările