Justificarea pentru procurorii cu bani grei şi dosare de doi lei: „Noi nu avem cazuri-bombă. Senzaționalul este munca de zi cu zi”

Justificarea pentru procurorii cu bani grei şi dosare de doi lei: „Noi nu avem cazuri-bombă. Senzaționalul este munca de zi cu zi”

Procurorul general Vasile Bâc ţine sub cheie rechizitoriile

Parchetul Tribunalului Timiș și-a prezentat ieri raportul de activitate pe anul 2010, ocazie cu care procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi a venit la Timișoara. Tot ieri, procurorul general al Curții de Apel Timișoara, Vasile Bâc, a arătat cum se explică lenea procurorilor care ar trebui să-i ancheteze pe polițiști, avocați, notari sau executori judecătorești. 

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful procurorilor din Timiş a muncit cât 12 procurori de lux plătiţi cu 1.200.000 de lei
Află aici cine este procurorul cu cea mai mare pensie din Timiş!

Structura Parchetului Curții de Apel Timișoara este gândită în așa fel încât procurorii de aici să aibă cât mai puține dosare în lucru, pentru a se ocupa de cauzele adevărate, cu complexitate majoră, în care sunt cercetați notari, avocați, executori judecătorești sau polițiști. Singurul dosar de acest gen este al procurorului Angelina Tufariu, care a finalizat dosarul mafiei imobiliare și a trimis în judecată 10 persoane, printre care un notar, funcționari publici, dar și oameni din mediul de afaceri. În rest procurorii de lux, care au cele mai mari salarii dintre procurorii bănățeni, au realizat dosare de furturi, tâlhării sau alte infracțiuni minore, cauze preluate de la „furnicuțele” de la Parchetul Judecătoriei sufocate de lucru. Spre exemplu, un procuror de la Parchetul Curţii a anchetat un furt de mopede. 

JURNAL DE CRIZĂ: Topul salariilor barosane încasate de procurorii şi judecătorii din vest

Cifrele seci, praf în ochi

Procurorul general, Vasile Bâc, are două explicaţii pentru dosarele „de doi lei” pe care le fac procurorii din subordinea sa. „Au fost dosare preluate de la Parchetul Judecătoriei, de unde am preluat 432 de dosare (n.a. anul trecut a fost primul în care s-au preluat atât de multe dosare). Nu a fost o preluare selectivă. Am cerut să ne dea ce dosare cred că nu pot să facă. Este posibil ca în cazul acelui moped un coleg de la locală să spună că nu poate să îl trimită în judecată şi mai bine îl trimite la Curte. Noi nu suntem structură care să avem cazuri-bombă cu cantităţi de droguri sau de ţigări. La noi senzaţionalul este în munca de zi cu zi”, a spus Vasile Bâc. 

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, nu a vrut să facă multe comentarii pe marginea acestei situaţii, spunând că ştie de dosarele preluate de la Parchetul Judecătoriei şi va analiza problema în amănunt după bilanţul de la Parchetul Curţii de Apel. „Trebuie să fac analiza activităţii. Probabil va fi o declaraţie de presă. Trebuie să analizăm şi datele statistice”, a spus Kovesi. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările