Jucător de baschet, ţepuit de şefii unui club finanţat din bani publici. Două instanţe i-au dat dreptate sportivului

Jucător de baschet, ţepuit de şefii unui club finanţat din bani publici. Două instanţe i-au dat dreptate sportivului

Lucas Tohătan a dat în judecată SCM Timişoara după ce clubul nu şi-a respectat contractul FOTO Facebook/Baschet SCM Timişoara

Un fost jucător de la clubul de baschet al Primăriei Timişoara (SCM) a dat clubul în judecată pentru că nu i-au fost plătite primele de meci promise la semnarea contractului. Judecătorii au obligat clubul să-i achite baschetbalistului primele promise, dar decizia nu este definitivă

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucas Tohătan, fost jucător de baschet la SCM Timişoara, a dat în judecată clubul timişorean pentru că, deşi în contractul cu clubul era prevăzută o primă de 100 de euro pentru fiecare meci câştigat în Liga Naţională sau în Cupa României, SCM nu i-a plătit sportivului bonusurile pentru meciurile în care a jucat şi echipa a câştigat.

Prima fază a procesului s-a judecat la Judecătoria Timişoara. Magistraţii i-au dat dreptate jucătorului de baschet, transferat între timp la Sibiu, şi au obligat SCM Timişoara să îi achite lui Tohătan bonusul pentru cele 22 de meciuri pe care echipa în care a jucat Tohătan le-a câştigat. Judecătoria Timişoara a considerat că într-unul dintre meciurile pentru care Tohătan a cerut bonusul de 100 de euro nu a jucat.

Tribunalul Timiş, unde s-a judecat apelul, a decis, însă, că jucătorul de baschet trebuie să primească bonusul de 100 de euro pentru 23 de meciuri, astfel că a obligat SCM Timişoara să îi achite lui Tohătan bonusul asupra căruia s-a convenit la semnarea contractului.

Din înscrisurile depuse de către reclamantul intimat (n.r. jucătorul de baschet) Tribunalul reţine că acesta a făcut dovada existenţei obligaţiei de acordare a acestor bonusuri de performanţă prin prezenţa sa în jocurile echipei câştigate în Liga Naţională de Baschet (21 de meciuri) şi în Cupa României (2 meciuri), creanţa sa având în acest sens caracter cert. Cuantumul de 100 Euro /meci al bonusului de performanţă agreat de comun acord de către părţi determină reţinerea caracterului lichid al acestei creanţe  iar înscrierea în art.5.2 alin. 3 din contract a menţiunii referitoare la plata acestora în termen de 30 de zile de la data producerii faptului generator determină caracterul exigibil al creanţei”, se arată în hotărârea Tribunalului Timiş, care nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: