Gunoierii din Timişoara au intrat în grevă japoneză şi ameninţă că lasă oraşul în mizerie

Gunoierii din Timişoara au intrat în grevă japoneză şi ameninţă că lasă oraşul în mizerie

Nemulţumiţi de salariile mici, angajaţii Retim ameninţă cu intrarea în grevă generală FOTO Arhivă

Şoferii şi muncitorii necalificaţi de la Retim, societatea de salubritate din Timişoara, ameninţă cu greva generală din cauza ,nemulţumiţi că patronatul refuză majorarea salariilor care ajung pentru un muncitor necalificat care adună gunoiul la puţin peste 1.000 de lei net.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şoferii şi muncitorii necalificaţi, care adună gunoiul de pe străzile Timişoarei, au intrat de luni în grevă japoneză, anunţând intrarea în grevă generală dacă revendicările lor nu sunt puse în practică. Sindicaliştii de la Retim cer majorarea salariilor pentru şoferi şi muncitorii necalificaţi.

„Se refuză sistematic negocierea contractului individual de muncă. De la 1 mai ne-am tot chinuit cu contractul colectiv de muncă şi nu se face niciun fel de negociere. De regulă, în fiecare an s-a făcut o negociere salarială. Salariul brut pentru un şofer începe de la 2.000 – 2.100 de lei, iar maximul e la 2.550. Pentru municitorii necalificaţi, aici e nemulţulirea foarte mare, pentru că majoritatea au 1.450. Cei care erau cei mai buni au rămas blocaţi la 1.500 – 1.475 brut. La salariul ăsta de încadrare ia unde la 1.030 de lei în mână”, a declarat liderul de sindicat al angajaţilor Retim, Horia Cioară.

Liderul de sindicat al Retim a mai declarat că în cazul în care nu se ajunge la o înţelegere se poate ajunge inclusiv la greva generală. „Noi sperăm să sensibilizăm conducerea societăţii să facă ceea ce trebuie să facă. Am făcut demersuri peste demersuri. Tot timpul se motivează că nu sunt bani”, a mai declarat Horia Cioară. . 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările