FOTO Haos la frontiera de la Nădlac. Şoferii au stat şi zece ore până să poată intra în ţară

FOTO Haos la
frontiera de la Nădlac. Şoferii au stat şi zece ore până să poată intra în ţară

Trafic infernal la vamă FOTO Ştefan Cojocnean

Numai în primele opt ore de la ridicarea restricţiilor, prin cele două puncte de frontieră au efectuat formalităţile de frontieră pentru a intra în ţară aproximativ 4.500 de persoane.

GALERIE FOTO

Pe fondul măsurilor de relaxare care au intrat în vigoare începând de luni, 15.06.2020, privind exceptarea de la măsura de carantinare/izolare a persoanelor care sosesc din ţările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, s-au înregistrat valori de trafic crescute la graniţa cu Ungaria, în principal prin P.T.F. Nădlac I şi Nădlac II - Autostradă.
 
De exemplu, numai în primele opt ore de la ridicarea restricţiilor, prin cele două puncte de frontieră au efectuat formalităţile de frontieră pentru a intra în ţară aproximativ 4.500 de persoane.
 
Pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele completează o declaraţie pe proprie răspundere, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică ar trebui să efectueaze triajul epidemiologic, însă cei mai mulţi români spun că nu li s-a luat nici măcar temperatura.
 
“Am stat zece ore în vamă. Am plecat din Austria duminică, la ora 22.00, iar la ora trei eram în vamă. De abia la ora 13 am putut să trecem. Autorităţile nu şi-au făcut nici acum temele. Nu am stat la vamă pentru completarea documentelor. Puteai să le iei înainte, aveai destul timp să le completezi. Trebuie să scriem de unde am plecat, unde mergem şi datele din buletin. Atâta tot. Cred că nu am stat mai mult de cinci minute la control”, a declarat timişoreanul Ştefan Cojocnean, care a fost la cules sparanghel în Austria.  

 
Cozile s-au întins pe 15 kilometri. Poliţia Frontieră spune că se lucrează cu toate forţele. 
 
“La Nădlac I sunt deschise la intrarea în ţară şapte artere de control, iar la Nădlac II - Autostradă zece benzi (şase pentru turisme, două pentru autocare şi două pentru camioane), fiind folosită la maxim capacitatea permisă de infrastructura celor două puncte de trecere. În plus, pentru efectuarea formalităţilor cu celeritate, poliţiştii de frontieră folosesc 20 de staţii mobile”, au anunţat cei de la Poliţia de Frontieră.
 
 
“La graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei (opt în regim internaţional pentru persoane, turisme şi camioane şi trei pentru lucrătorii transfrontalieri), sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea”, au mai transmis cei de la Poliţia de Frontieră.

 
Persoanele care vin în România din ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare, dar care, înaintea plecării din ţara respectivă, nu au stat cel puţin 14 zile pe teritoriul acesteia intră în carantină/izolare la locuinţa/ locaţia declarată, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparţinătorii, după caz.
 
Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria sunt cele 17 ţări de unde românii reveniţi în ţară nu trebuie să ia măsuri de carantinare/izolare la domiciliu.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările