Festivalul de film Ceau, Cinema! de la Timişoara este dedicată producţiilor româneşti

Festivalul de film Ceau, Cinema! de la Timişoara este dedicată producţiilor româneşti

Secvenţă din filmul „Mia îşi ratează răzbunarea”

Filmul „Mia îşi ratează răzbunarea” (2020), în regia lui Bogdan Theodor Olteanu, va deschide a opta ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara, în prima sa proiecţie fizică din România. „Otto Barbarul” (2020), debutul regizoarei Ruxandra Ghiţescu, va fi un alt cap de afiş al ediţiei limitate din acest an, care va avea loc între 15 şi 18 iulie.

Pentru că filmele noi nu au putut ajunge la public din cauza închiderii cinematografelor, a opta ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! îşi propune să susţină cinematografia română şi să le ofere cineaştilor şansa de a-şi arăta filmele în proiecţii fizice şi de a se întâlni cu spectatorii.  
 
Astfel, întregul program se va axa pe cinematografia română, puternic afectată de criză, iar competiţia va fi formată exclusiv din filme ale unor cineaşti aflaţi la început de drum, care acum au nevoie mai mult ca oricând de sprijin. Primele două titluri dezvăluite din competiţie sunt „Mia îşi ratează răzbunarea” şi „Otto Barbarul”, filme care au avut premiera în festivaluri internaţionale importante anul trecut şi care vor putea fi văzute pentru prima dată la Timişoara la Ceau, Cinema!. 
 
„Deşi situaţia dificilă şi imprevizibilă a finanţărilor şi prelungirea pandemiei creează în continuare destule incertitudini, am hotărât să organizăm totuşi o nouă ediţie limitată a festivalului. Vrem să fie o ediţie a OPTimismului şi a unui restart. De aceea, vom pune accentul pe cinematografia română tânără sau la început de drum. Inspiraţi de filmul „Otto Barbarul”, dar şi de alte titluri din program pe care urmează să le anunţăm, ne propunem o ediţie mai punk, pentru a arăta că Film`s Not Dead”, spun organizatorii. 

 
Cu premiera mondială în competiţia dedicată regizorilor aflaţi la primul sau la al doilea film a Festivalului de la Varşovia şi inclus în competiţia principală a Festivalului Premiers Plans de la Angers, „Mia îşi ratează răzbunarea” este al doilea lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu. După o despărţire violentă, Mia, o tânără actriţă, e hotărâtă să se răzbune pe fostul iubit. Pe măsură ce planul ei se conturează, Mia şi grupul său de prietene redefinesc noţiunea de feminitate. Protagonista este interpretată de Ioana Bugarin, actriţă originară din Timişoara. 

Secvenţă din „Otto Barbarul”
 
În „Otto Barbarul”, un adolescent punk în vârstă de 17 ani, jucat de Marc Titieni, se confruntă cu pierderea iubitei (Ioana Bugarin). Otto devine captiv într-un cerc vicios creat de părinţi, bunicul său, mama iubitei sale şi ancheta derulată de serviciile sociale. Pentru a supravieţui, Otto trebuie să-şi înfrunte sentimentele şi vinovăţia. Debutul în lungmetraj al regizoarei Ruxandra Ghiţescu a avut premiera mondială în competiţia Festivalului de Film de la Sarajevo.  
 
Restul filmelor, întregul program şi spaţiile de proiecţie vor fi anunţate în perioada următoare pe pagina de Facebook şi pe site-ul www.ceaucinema.ro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările