Dominic Fritz a anunţat primii doi consilieri personali: Un arhitect care a lucrat la primăria din Cernăuţi şi o economistă cu experienţă

Dominic Fritz a anunţat primii doi consilieri personali: Un arhitect care a lucrat la primăria din Cernăuţi şi o economistă cu experienţă

Loredana Pinta şi Rudolf Gräf s-au apucat deja de muncă

Dominic Fritz le-am spus bun-venit în cabinetul său de primar al Timişoarei, primilor consilieri personali. Este vorba de profesionişti independenţi, fără nicio afiliere politică, care cred în misiunea serviciului public.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei, a anunţat numele primilor doi consilieri personali.

„Loredana Pintea şi Rudolf Gräf, sunt oameni cu viziune şi cu rezultate în spate. Lor li se vor alătura, curând, alţi patru consilieri, cu profiluri similare - biografii profesionale solide, multidisciplinare şi respectate. Obiectivul cabinetului meu este să pornească motoarele Primăriei după principii manageriale moderne pentru ca instituţia să livreze serviciile pe care timişorenii le aşteaptă”, a spus Dominic Fritz.  
 
Loredana Pintea este economistă cu a peste 20 de ani de experienţă în management. A creat sau reformat organizaţii care au ajuns să facă performanţă în România şi în procesele industriale globale şi vrea să aducă principiile manageriale adevărate în administraţia publică. 

 
A construit de la zero şi condus Fabrica Sogeco din Orăştie, parte a grupului internaţional Saeco, o firmă de producţie cu peste 700 angajaţi. În ultimii ani, a fost consultant în sisteme de management, îmbunătăţire a proceselor şi reorganizare, ca managing partner la TEIDE Consult, poziţie din care a sprijinit planuri pentru relocare şi investiţii directe în România.  
 
A fondat Clubul Lions din Deva şi este mama a unei fetiţe de 12 ani. Locuieşte în cartierul Soarelui din Timişoara.  
 
Rudolf Gräf a absolvit Universitatea Tehnica Graz (AU) şi a co-fondat biroul Vitamin Architects in Timişoara. Este de profesie arhitect şi consultant în domeniile urbanism şi management al spaţiului public. A fost vicepreşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România.  

 
Proiectele pe care le-a coordonat, în Timişoara şi în alte oraşe din România, est sau vest europene, au revitalizat zone istorice sau cartiere defavorizate şi au îmbunătăţit viaţa comunităţilor şi legăturile între oameni.  
 
Rudolf Gräf a coordonat consultanţa tehnică în cadrul proiectului româno-german GTZ pentru reabilitarea şi revitalizarea cartierelor istorice din Timişoara. A fost implicat în elaborarea Masterplan Bega şi a conceptului integrat de acţiuni pentru zona istorică Timişoara în baza cărora au fost, ulterior, realizate proiectele de pietonizare a zonei Cetate şi pistele velo de pe malurile canalului Bega.  
 
Timp de patru ani, între 2016 şi 2019, a lucrat ca expert pentru dezvoltare urbană integrată al Societăţii Germane pentru cooperare internaţională (GIZ) în cadrul primăriei Cernăuţi, unde a contribuit la procesul de descentralizare şi reformă administrativă, început în Ucraina, în 2014.  
 
Locuieşte, ca şi Fritz, în Iosefin, este biciclist, practică sporturi de apă şi de zăpadă în zona montană a Banatului şi este pasionat de geopolitică. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările