Decizie surprinzătoare a unei procuroare DNA. A demisionat din magistratură înainte de pensionare

Decizie surprinzătoare a unei procuroare DNA. A demisionat din magistratură înainte de pensionare

O procuroare de la DNA Timişoara a demisionat din magistratură FOTO Arhivă

Silvana Purcărin, procuror la Serviciul Teritorial DNA Timişoara, a demisionat din magistratură. Purcărin este al treilea procuror din vestul ţării care demisionează din magistratură, înainte de împlinirea vârstei de pensionare, în ultimele şase luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Secţia pentru procurori a Consiliul Superior al Magistraturii, întrunită marţi, 18 ianuarie 2021, în şedinţă, a luat act de cererea de demisie din magistratură a Silvanei Purcărin, procuror la DNA Timişoara.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţia de procuror, prin demisie, a doamnei PURCĂRIN SILVANA, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, este hotărârea secţiei pentru procurori a CSM.

Silvana Purcărin mai avea un şi jumătate până când se putea pensiona, având o vechime de 23 de ani şi jumătate în magistratură.  

Înainte de a demisiona, Silvana Purcărin a avut în lucru, la DNA Timişoara, dosarul în care fostul şef al Serviciului Arme din cadrul IPJ Timiş, Nicolae Boia, este acuzat că şi-a şantajat fosta amantă. În cursul anchetei, Nicolae Boia s-a pensionat. Soarta dosarului este neclară în momentu de faţă, fiind plimbat, potrivit surselor „Adevărul” între DNA, DIICOT şi Parchetul Tribunalului Timiş.

Al treilea procuror din vestul ţării care demisionează din magistratură în ultimele şase luni

Demisia surprinzătoare din magistratură a procurorului DNA Silvana Purcărin vine după alte două demisii surprinzătoare din magistratură ale unor procurori.

La 1 septembrie, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Mihai Adrian, a demisionat din magistratură. Funcţia ocupată de Mihai Adrian la PT Arad a fost preluată de prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Andreea Ailioaie.

După două luni şi jumătate de la demisia din magistratură a procurorului Mihai Adrian, a demisionat din magistratură şi Andreea Ailioaie, postul de prim-pocuror adjunct al PT Arad rămânând vacant pentru a doua oară în două luni şi jumătate. 

Vă mai recomandăm: 

DNA Ploieşti trimite în judecată primul mare dosar de corupţie, după cinci ani de pauză. Printre inculpaţi, fostul finanţator al FC Petrolul 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările