FOTO „Cea mai mare” clădire de birouri din România a intrat la apă. Va avea cu 12 etaje mai puţin. Schimbare neaşteptată de strategie în Iulius Town

FOTO „Cea mai mare” clădire de birouri din România a intrat la apă. Va
avea cu 12 etaje mai puţin. Schimbare neaşteptată de strategie în Iulius Town

Noul proiect al turnului UBC 0. Sunt 15 etaje, cu posibilitatea de se putea continua construcţia FOTO Atterbury.eu

Schimbare burscă de strategie pentru Iulius Grup în cazul United Business Center 0 (UBC0), care ar fi trebuit să fie cea mai înaltă clădire de birouri din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Lucrările la United Business Center 0 s-au desfăşurat într-un ritm intens inclusiv în lunie în care lumea se confruntă cu pandemia de coronavirus. Cea mai înaltă clădire de birouri din România, integrată în ansamblul Iulius Town Timişoara, prindea formă. În final, clădirea ar fi trebuit să aibe 27 de etaje, 155 metri înălţime şi 77.000 metri pătraţi suprafaţă construită.
 
UBC 0 s-a ridicat până la nivelul de structură 14-15, însă planurile s-au schimbat. Proiectul a fost modificat, brusc. În 22 octombrie a fost aprobat noua autorizaţie de construcţie, prin care s-a cerut “modificare de regim de înălţime la 2S+D+p+15 E+2Eth, refaţadizare, recompartimentări interioare, schimbare de destinaţie la etajele 2 şi 3 din birouri în spaţii de sănătate”. 
 
Cei de la Iulius Grup au transmis pentru Adevărul.ro că există o nouă strategie. Şi anume, pentru UBC 0 s-a decis o dezvoltare în două etape. Prima etapă constitue finalizarea clădirii cu cele 15 etaje. Apoi, fără a oferi o perioadă certă, ar exista o nouă etapă, de redeschidere a şantierului şi continuarea construcţiei până la etajul 27. 

Aşa ar fi trebuit să arate turnul UBC0 cu cele 27 de etaje
 
Companile Iulius şi Atterbury Europe implementează o abordare de dezvoltare în două etape a clădirii de birouri United Business Center 0, parte a proiectului mixed-use Iulius Town Timişoara. Scopul acestei abordări este acela de a livra mai repede în piaţă prima etapă (2 niveluri subterane + demisol + parter + 15 etaje + 2 niveluri tehnice) şi de a răspunde astfel cererii existente. În prezent, gradul de ocupare al primei etape este de 90%. Clădirea îşi va păstra funcţiunile de office, retail şi hub medical, care vor putea fi adaptate în funcţie de dinamica pieţei”, spun cei de la Iulius.
 
Marketingul din jurul şantierului a rămas nemodifciat

Pe pagina oficială a celor de la Atterbury, partenerii celor de la Iulius Grup, încă este prezentată vechea clădire, cu cele 27 de etaje - cea mai înaltă clădire de birouri din România.


 
În schimb, au apărut poze cu proiectul noului turn, care va avea 15 etaje. Acestea au dispărut de pe site imediat după ce am cerut lămuririle de la reprezentanţii Iulius din Iaşi. Aşa arată şantierul de la UBC0 în 23 octombrie. Se lucrează la etajele 14-15 FOTO Ratt.ro/Forum

Vă mai recomandăm:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările