Bloc evacuat în Timişoara. S-au detectat substanţe periculoase după o dezinsecţie. ISU a intervenit cu echipajul de la CBRN

Bloc evacuat în Timişoara. S-au detectat substanţe periculoase după o dezinsecţie. ISU a intervenit cu echipajul de la CBRN

Locatarii evacuaţi din blocul de pe Calea Şagului FOTO Facebook/Info Trafic Timiş

Echipa specializată în intervenţii la accidente chimice, biologice şi radiologice/nucleare (CBRN) din cadrul ISU Timiş a intervenit la un bloc din Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE În urma măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN, s-au detectat substanţe periculoase în spaţiul comercial unde s-a efectuat dezinsecţia. La verificarea documentelor întocmite în urma dezinsecţiei, s-a constatat că a fost folosit un insecticid CY10. În continuare se lucrează pentru ventilarea spaţiilor, urmând a se efectua alte măsurători.

UPDATE Persoanele evacuate din scara afectată vor fi relocate cu trei microbuze, în unităţi de cazare identificate cu sprijinul operatorului economic, primăria municipiului Timişoara şi ISU Timiş.

Miros înţepător după dezinceţie

Pompierii de la ISU Timiş au primit un apel, marţi seara, în care au fost anunţaţi că în scara unui bloc de pe Calea Şagului din Timişoara se simte miros înţepător care pătrunde în apartamente. 
 
La faţa locului, pompierii au aflat că în cursul serii s-a efectuat o activitate de dezinsecţie la parterul blocului, în spaţiul unei societăţi comerciale.  
 
La faţa locului s-au deplasat de urgenţă o autospecială de primă intervenţie, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal şi victime multiple (ATPVM), dar şi echipajul special pregătit pentru accidente chimice, biologice şi radiologice/nucleare (CBRN).  
 
S-a dispus evacuarea a 70 de persoane (dintre care 12 copii) de pe întreaga scară până la finalizarea măsurătorilor de către echipajul CBRN.  
 
Au fost evacuate 70 de persoane (58 Adulţi şi 12 minori). 
 
Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale. 

„În urma incidentului semnalat în blocul de pe Calea Şagului, am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat şi reprezentanţii Prefecturii Timiş şi suntem pregătiţi să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate. Nu ne dorim o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriţei. Eu mă întorc mâine dimineaţa de la Bucureşti, viceprimarul Ruben Laţcău şi coordonatorul pentru situaţii de urgenţă al Primăriei Timişoara sunt la faţa locului şi ne coordonăm cu Prefectura pentru ca familiile evacuate să aibă un loc în care să poată dormi în această noapte”, a transmis primarul Dominic Fritz

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările