"Băiat deştept" din domeniul energiei, arestat în dosarul mafiei imobiliare

Francisc Kelemen a fost arestat săptămâna trecută într-un dosar în care au fost luate mai multe terenuri cu acte false, dosar în care a fost arestat şi partenerul său, Ionelaş Cârpaci. Kelemen este un personaj foarte controversat, fiind cercetat şi în mai multe dosare penale, după ce firmele sale din domeniul energiei au ţepuit statul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arestarea lui Francisc Kelemen, considerat „creier” al reţelei lui Ionelaş Cârpaci, care a luat terenuri cu acte false, scoate la iveală o serie de lucruri extrem de interesante. În urmă cu 15 ani, Kelemen a fost singurul care a scăpat nevătămat din celebra crimă de pe Odobescu, reuşind să fugă în timp ce colegii săi erau ucişi în bătaia dintre două clanuri interlope. VEZI AICI cum a scăpat Kelemen din crima de pe Odobescu. 

După 15 ani, Francisc Kelemen a ajuns să învârtă sute de mii de euro în afaceri cu terenuri şi în domeniul energiei. Pentru afacerile murdare cu terenuri, Kelemen a fost arestat, dar este cercetat şi în mai multe dosare în care este acuzat că a ţepuit SN CFR Timişoara cu sute de mii de lei. „A încheiat contracte prin care firmele sale se obligau să execute anumite lucrări. A încasat banii fără să execute lucrările, iar firmele erau înstrăinate ulterior”, au explicat surse judiciare modul de operare. Dosarele se află în cercetări la Parchetul Judecătoriei Timişoara şi la Parchetul Curţii de Apel. Surse importante au spus că ancheta se extinde şi asupra unor angajaţi ai CFR care nu au urmărit execuţia lucrărilor deşi s-au plătit banii. „Există indicii că au primit anumite beneficii pentru a nu lau măsuri împotriva firmei care trebuia să execute lucrările dar nu le-a făcut”, au mai spus sursele „Adevărul”. CLICK AICI pentru a vedea cum se folosea Kelemen de relatiile la notari in tepele cu terenuri

Firmele de milioane din apartament

În datele de la Registrul Comerţului, Francisc Kelemen figurează ca asociat în trei firme din domeniul energiei. SC KEVEL GROUP SRL, este una din firmele de apartament a lui Kelemen, care figurază cu sediul într-un apartament de pe strada Eneas din Timişoara. În dosarul penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, Kelemen este acuzat că prin această firmă a ţepuit CFR cu 300.000 de lei. În perioada 2004-2007, firma a raportat un profit total de 65.000 de euro. În 2008, societatea a avut o cifră de afaceri de peste 2.000.000 de lei, dar a ieşit în pierderi. Datoriile, cu care firgurează firma al cărei unic asociat şi administrator este Kelemen, sunt de aproape 4.000.000 de lei.

Asociat cu primarul din Caransebeş

O altă firmă din domeniul energiei administrată de Kelemen este SC KEVEL ENERGY SRL. Asociaţii afaceristului în această firmă sunt Doina Eugenia Purece şi Kvaszincaza Dorottya. Sediul acestei firme este în acelaşi apartament de pe strada Eneas. Societatea nu a raportat cifrele la Registrul Comerţului în ultimii ani. SC ENERGYWELAND STE SRL, este o altă firmă administrată de Kelemen. Firma figurează cu sediul pe strada 1 Decembrie, numărul 94, apartamentul 1. Aici este asociat cu Tayti Paul Albert şi primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela. „Este o firmă italiană care vrea să facă o microhidrocentrală în comuna Armeniş, acolo unde eu am moştenit un teren de la părinţii mei. Nu am vrut să vând terenul şi am luat acţiuni. Eu m-am asociat cu italienii. Probabil între timp ei au vândut. Pe Kelemen l-am văzut o singură dată când au venit acolo cu italienii şi proiectantul”, a arătat Vela cum se explică asocierea lui cu Kelemen.

Francisc Kelemen şi filiera italiană


Afacerile dintre Kelemen şi italieni sunt de notorietate, inclusiv pentru procurorii care îl anchetează pe „creierul” mafiei imobiliare din Timişoara. În propunerea de arestare a lui Kelemen, anchetatorii au susţinut că acesta s-a sustras urmăririi penale. Kelemen a trimis însă adrese prin care spunea că nu are cum să ajungă la audieri, fiind în Italia în interes de afaceri.

Asociatul lui Kelemen din firma  SC ENERGYWELAND STE SRL, Tayti Paul Albert este asociat şi în alte firme din domeniul energiei. Chiar şi dacă acesta nu apare ca asociat sunt mai multe firme care au acelaşi sediu, acţionari diferiţi şi diverse domenii de activitate: strada 1 Decembrie, nr. 94, apartamentul 1.

Firme „cazate” în apartamentul de pe 1 Decembrie (sursa: www.listafirme.ro):

SC ENERGYWELAND STE SRL:
Domeniul de activitate: producţie de energie electrică
Asociaţi: Tayti Paul Albert, Francisc Kelemen, Marcel Vela

SC HYDROELETTRIC ENGINEERING SOLUTIONS SRL:
    Domeniul de activitate: producţia de energie electrică
    Asociaţi: Pedron Claudio, Immobil Star SRL, Lantech SRL

SC GUGULANIA ENERGY SRL:
    Asociaţi: SC Boris 4 SRL ( asociaţi în această firmă sunt Tayti Paul Albert)
    Domeniul de activitate: producţia de energie electrică

SC ENERGYSTE SRL:
    Asociaţi: Defrancesco Luigi, Defrancesco Walter, Defrancesco Michele
    Domeniul de activitate: producţia de energie electrică

SC TOSALCO SRL:
    Domeniul de activitate: consultanţă în afaceri şi management
    Asociaţi : Bădăluţă Mariana Gabriela

SC KATAMI FOOD SRL
    Domeniul de activitate : restaurante
    Asociaţi : Mihai Cătălin

SC SOGELU SA:
    Domeniul de activitate: construcţii hidrotehnice
    Asociaţi: Ricardo Carraminana Alonso, Sogeosa Sociedad General de Obras SA

SC WEBGEN SRL :
    Domeniul de activitate: consultanţă în tehnologia informaţiei
    Asociaţi: Bratu Bogdan Ion, Bratu Lavinia Laura

SC MSMBUILT CONS SRL:
    Domeniul de activiate: consultanţă în tehnologia informaţiei
    Asociaţi: Jepan Marius

SC CLIMA & ICE SRL :
    Domeniul de activitate: lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat
    Asociaţi : Manea Simona

SC ALMERIFRUCT SRL :
    Domeniul de activitate : cultivarea legumelor şi a pepenilor, a rădăcinoaselor şi tuberculilor
    Asociaţi : Josan Vasilica

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea noi dezvăluiri legate de mafia imobiliară din Timişoara. Tot aici puteţi vedea cum a fost ajutat Kelemen de notari, iar procurorii au dat neînceperea urmăririi penale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările