Alba-neagra cu coronavirusul. Terasele din Timişoara nu se mai închid la ora 23.00. Târgurile şi pieţele de vechituri pot funcţiona cu anumite condiţii

Alba-neagra
cu coronavirusul. Terasele din Timişoara nu se mai închid la ora 23.00. Târgurile şi pieţele de vechituri pot funcţiona cu anumite condiţii

Terasele rămân deschise până la ora 1.00

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş s-a întrunit în această după-amiază la solicitarea primarului Nicolae Robu, pentru a schimba unele măsuri luate cu o zi în urmă.

Ştiri pe aceeaşi temă

De sâmbătă, 1 august, a intrat în vigoare noua decizia a Comitetului Judeţean de Urgenţă, care spune că terasele, restaurantele şi barurile trebuie să fie închise între orele 23-6. Nemulţumit de această decizie, primarul Timişoarei, Nicolae Robu a convocat duminică după masă o nouă şedinţă a Comitetului Judeţean de Urgenţă, cerând anularea acestei prevederi. 
 
“Replicându-mi-se că nu se poate depăşi ora 23.00, pentru că s-a instituit această oră limită printr-o decizie naţională. Citind textele naţionale, am constatat că am fost indus în eroare, de la nivel naţional doar propunându-se asta, nu dispunându-se! Prin urmare, voi cere revenirea asupra deciziei de astăzi şi lăsarea lucrurilor în Timişoara aşa cum au fost! Pentru că nu există niciun caz de îmboşnăvire a cuiva la vreo terasă din Timişoara după ora 23.00, cu nu există nici înainte de ora 23.00!”, spunea Nicolae Robu. 
 
Comitetului Judeţean de Urgenţă a decis anularea limitării orarului teraselor la ora 23.00 şi revenirea la orarul normal, cu limita la ora 1.00.
 
S-a mai decis şi eliminarea obligativităţii purtării măştii la locurile de joacă pentru copiii în vârstă de sub 16 ani, cu precizarea că însoţitorii copiilor şi copiii de peste 16 ani au rămas cu această obligativitate.

De asemenea, exceptarea de la dispoziţia de sistare a activităţii a târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor si pieţelor de vechituri la care accesul este controlabil şi se asigură distanţa de minim doi metri între standurile de vânzare şi prezenţa în perimetru a unui număr de persoane cel mult egal cu a zecea parte din suprafaţa în metri pătraţi pe care se desfăşoară târgul, oborul, iarmarocul, respectiv piaţa respectivă.
 
“Ieri se vota pentru închiderea teraselor la ora 23.00. Acum, s-a revenit asupra acestei decizii. Mă bucur că, într-un final, s-a decis că măsura este complet inutilă şi nu rezolvă criza sanitară pe care o traversăm. Întrebaţi despre hotărârile luate ieri toţi au devenit muţi… Era una iresponsabilă, fără nicio justificare şi fără consultarea celor direct afectaţi – reprezentanţii HORECA, un domeniu şi aşa decimat de pandemie. Era doar o recomandare venită de la nivel naţional şi nu o dispoziţie.
 
Eu nu am putut să votez aşa ceva, mi-am expus clar punctul de vedere şi am atras atenţia asupra acestei decizii aberante.
 
Direcţia de Sănătate Publică Timiş ar trebui să vină cu propuneri mult mai aplicate, bine gândite, pentru răspândirea îmbolnăvirilor şi să nu mai apară fel de fel de bâlbâieli, care doar bulversează populaţia şi scade încrederea în autorităţile locale.
 
E important să avem grijă de noi, iar deciziile pe care le luăm pentru sănătatea comunităţii să fie responsabile, justificate şi nu aservite diferitelor interese, în special celor electorale”, a transmis şi Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş, vicepreşedintele Comitetului Judeţean de Urgenţă.
 

Citiţi şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările