Încep lucrările la prima şcoală din Timişoara construită după Revoluţie din temelii. Investiţia se ridică la peste 10 milioane de euro

Încep lucrările la prima şcoală din Timişoara construită după Revoluţie din temelii. Investiţia se ridică la peste 10 milioane de euro

În noua şcoală construită în Timişoara ar urma să înveţe 1.200 de elevi

Primăria Timişoara a predat terenul firmei care a câştigat licitaţia pentru prima şcoală care se construieşt în Timişoara, după Revoluţie, din temelii. Lucrarea, care valoarează peste 10 milioane de euro, bani din bugetul local, ar trebui finalizată până în septembrie 2021.

Primăria Timişoara construieşte pentru Liceul Nikolaus Lenau, o şcoală cu predare în limba germană prin care au trecut doi laureaţi ai Premiului Nobel, un campus nou care va cuprinde patru clădiri în care vor fi amenajate aproape 50 de săli de clasă, o bibliotecă, o sală de gimnastică şi laboratoare. Aici urmează să înveţe 1.200 de levi, iar potrivit proiectului, cele patru clădiri vor avea o amprentă la sol de peste 4.500 de metri pătraţi şi o suprafaţă desfăşurată de aproape 12.000 de metri pătraţi.

Investiţia, care se ridică la aproximativ 60 de milioane de lei, va fi realizată de o asociere de trei firme: Constructim (lider), Dinu Instal şi Alex - Dia. Potrivit contractului, şcoala trebuie terminată până în septembrie 2021, dar autorizaţia este valabilă până în 2024. „Venim să dăm un semnal după zeci de ani în care pentru şcoală nu s-a făcut ceea ce trebuia făcut. Învăţământul românesc funcţionează în aceeaşi infrastructură care a fost întreţinută atâta cât a fost întreţinută, modernizată atât cât a fost modernizată şi extinsă atât cât s-a putut extinde. Noi, generaţiile de acum nu ne-am făcut datoria faţă de acest sector extreme de important care este educaţia”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Potrivit patronului Constructim, Lucian Perescu, lucrările la noul campus vor începe marţi cu descărcările arheologice. De lucrările şi descoperirile arheologice, a declarat Perescu, depinde şi timpul în care lucrarea va fi terminată.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: