Reacţia oficială a Poliţiei Mureş în cazul morţii stareţului Ghelasie Ţepeş, răpus de Covid-19

Reacţia oficială a Poliţiei Mureş în cazul morţii stareţului Ghelasie Ţepeş, răpus de Covid-19

Stareţul Ghelasie Ţepeş a murit din cauza COVID. FOTO: manastireasighisoara.ro/

Poliţiştii din judeţul Mureş au făcut unele verificări după ce în spaţiul public au apărut informaţii cu privire la faptul că de decesul stareţului Ghelasie Ţepeş nu ar fi fost provocat de COVID şi că medicii care l-au îngrijit ar fi anchetaţi.

Stareţul Ghelasie Ţepeş de la Mănăstirea „Sfântul Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir“ din Sighişoara, ucenic al duhovnicului Arsenie Boca, a murit de Covid-19. Preotul, care avea doar 58 ani, fusese infectat cu noul coronavirus.
 
În presă au apărut informaţii cu privire la faptul că, iniţial, cauza morţii a fost considerată Covid-19, însă ultimul test făcut înaintea decesului a fost unul negativ, iar medicii ar fi acum cercetaţi. 

Reprezentanţii Poliţiei Mureş au infirmat însă această variantă. 
 
„În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public, nu există nicio anchetă în desfăşurare, întrucât din verificările efectuate nu au rezultat posibile fapte penale”, a declarat Emanuela Fărcaş, purtător de cuvânt al Poliţiei Mureş, pentru „Adevărul”.
 
Stareţul Ghelasie Ţepeş, arhimandrit al Mănăstirii „Sfântul Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir“ din Sighişoara, a murit în dimineaţa de duminică, 15 noiembrie, la vârsta de 58 ani. Infectat cu noul coronavirus, preotul a fost răpus de Covid-19. 
 
Ultima sa predică a fost în duminica de 26 octombrie 2020, la hramul mănăstirii. „Au făcut boala asta ca o religie. Şi au îndemnat lumea să se închine, dom'ne! Nu vedeţi că o să se lupte să vă închinaţi bolii, să nu i vă mai închinaţi lui Hristos?“, a rostit atunci părintele stareţ. 
 
Vă mai recomandăm:
 

ÎPS Pimen a murit. Viaţa şi patimile arhiepiscopului. „Când trădezi legătura cu Securitatea urmează un glonţ sau închis“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările