Percheziţii DNA la IPJ Harghita şi la Poliţia Odorheiu Secuiesc, într-un dosar de luare de mită. Suspecţii primeau bani pentru a returna permise reţinute

Percheziţii DNA la IPJ Harghita şi la Poliţia Odorheiu Secuiesc, într-un dosar de luare de mită. Suspecţii primeau bani pentru a returna permise reţinute

Foto Arhivă

Procurorii DNA Târgu Mureş şi poliţiştii fac, miercuri, percheziţii la 37 de adrese, între care cinci birouri de instituţii publice din Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, într-un dosar de corupţie în care funcţionari publici sunt suspectaţi că luau mită pentru returnarea unor permise auto reţinute şi pentru înmatriculări.

Potrivit unor surse judiciare, unele dintre percheziţii au loc la sediul IPJ Harghita şi la Poliţia Odorheiu Secuiesc.

Funcţionarii sunt suspectaţi că luau mită pentru permise de conducere returnate după ce au fost reţinute şi înmatriculări.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni corupţie comise de funcţionari publici cu statut special, în cursul anului 2021.
 
„În cursul zilei de 19 ianuarie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 37 de locaţii, dintre care cinci sunt birouri ale unor instituţii publice din municipiile Miercurea Ciuc şi Odorheiul Secuiesc", a transmis, miercuri, DNA.
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările