Mureşul se pregăteşte de Scenariul 4 pentru România. Unde vor fi internaţi bolnavii de COVID-19

Mureşul se pregăteşte de Scenariul 4 pentru România. Unde vor fi internaţi bolnavii de COVID-19

Pâine ambalată în rafturi Sursa Facebook Mara Togănel

Noi măsuri de prevenţie au fost luate în judeţul Mureş, ca urmare a pandemiei COVID-19. Pâinea din magazine va fi vândută doar în condiţii speciale pentru se preveni răspândirea bolii. Pentru Scenariul 4, autorităţile spun că deja sunt pregătite, cu locuri de internare pentru potenţialii bolnavi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectura Mureş a anunţat luni, 30 martie, că pâinea din judeţul Mureş se va vinde ambalat sau magazinele vor asigura personal suplimentar care să facă servirea, fără să se ocupe şi de încasarea banilor.

„Am propus Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă această măsură de protecţie suplimentară a sănătăţii noastre, a tuturor, iar hotărârea a fost adoptată“, a declarat prefectul Mara Togănel. 

Astfel, toate magazinele de pe raza judeţului Mureş care comercializează produse de panificaţie vor lua măsuri pentru preambalarea acestora. 

Acolo unde nu este posibil va fi suplimentat personalul care serveşte de la raft, astfel încât manipularea produselor şi încasarea banilor să se realizeze de persoane diferite, echipate corespunzător. 

Lăzile pentru transportul produselor de panificaţie vor fi dezinfectate după fiecare utilizare - prevede decizia autorităţilor.

În plus, toate magazinele de pe raza judeţului Mureş vor lua măsuri pentru a permite accesul cu prioritate a persoanelor vârstnice, zilnic, în intervalul orar 11-13. Fiecare magazin va desemna o persoană care să asigure supravegherea acestei activităţi. 

Prefectul de Mureş a mai anunţat că în dimineaţa de luni, 30 martie, a fost la corturile de triaj amplasate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş şi în Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD. 

„Am dorit să îi încurajez pe medicii din prima linie. Am primit asigurări că există echipamente adaptate nevoilor personalului medical pentru această fază a pandemiei, dar şi numărului de pacienţi şi tipului de activitate de pe fiecare secţie.

În ultimele zile, am avut întâlniri repetate cu reprezentanţii spitalelor din judeţ şi Direcţia de Sănătate Publică Mureş în vederea pregătirii pentru Scenariul 4.

Cazurile grave de infecţie cu Coronavirus vor fi asigurate de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, aici urmând a fi disponibile 26 de paturi cu aparate de ventilaţie. De asemenea, alte 65 de paturi vor fi disponibile pentru cazurile mai puţin grave.

Cele două secţii de boli infecţioase din oraş internează, în acest moment, pacienţi infectaţi cu Coronavirus. La depăşirea capacităţii celor două secţii, sarcina va fi preluată de clădirea situată pe Gheorghe Marinescu nr. 1. Aici, printre paturile care vor fi disponibile, se numără şi 12 locuri dotate cu aparate de ventilaţie. 

În acelaşi timp, au fost identificate şi alte clădiri ale spitalelor din Târgu Mureş şi din judeţ, care pot fi pregătite să preia pacienţi infectaţi cu Coronavirus, atunci când situaţia o va impune“, a precizat Mara Togănel.

Pe aceeaşi temă: 

Ce a păţit Cristian Pomohaci după ce a postat pe Facebook o înregistrare cu el şi un grup de tineri. „Avem toleranţă zero!“

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: