Mureşeanul Ignat a ajutat România să se califice la barajul pentru EURO 2014

Mureşeanul Ignat a ajutat România să se califice la barajul pentru EURO 2014

Naţionala de futsal a României s-a calificat la barajul pentru EURO 2014

Naţionala de futsal a României a reuşit calificarea la barajul pentru EURO 2014, după ce a terminat la egalitate, scor 1-1, ultima partidă a grupei, disputată în faţa naţionalei Kazakhstanului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Efortul depus în partida cu Rusia, vicecampioana Europei, s-a simţit în meciul de ieri. România a deschis scorul în minutul 19 prin Florin Ignat, fotbalistul mureşean finalizând un contraatac purtat de Ion Al-Ioani. Partida a fost la fel de echilibrată şi în repriza secundă, echipa condusă de Sito Rivera încercând să-şi menţină avantajul minim. Adversarii reuşesc egalarea cu 2 minute înainte de fluierul final, prin Pengrin.

Chiar şi aşa, România, datorită golaverajului superior, a încheiat grupa de la Jelgava pe locul 2, loc care asigură prezenţa la baraj. În celălalt meci al grupei, Rusia a învins cu 6-0 pe Letonia şi s-a calificat direct la Campionatul European.

Selecţionerul Sito Rivera a convocat nu mai puţin de şapte jucători de la campioana City’us Târgu-Mureş. Cei şapte, respectiv Klein, Iancu, Ignat, Csoma Alpar, Lupu, Gherman şi Mimi Stoica, au fost printre cei mai buni jucători ai României la turneul de la Jelgava.

România a început jocul cu: Klein – Dobre, Lupu, Gherman, Safar.

Iată cum arată şi clasamentul final al grupei a 3-a de calificare:

1.    Rusia        3    3    0    0      13-2    9
2.    România    3    1    1    1    8-5    4
3.    Kazakhstan    3    1    1    1    4-6    4
4.    Letonia        3    0    0    3    2-14    0


După disputarea meciurilor din cele 7 grupe, se cunosc cele 7 echipe calificate direct la EURO 2014. Acestea sunt: Italia, Azerbaidjan, Rusia, Spania, Portugalia, Cehia şi Slovenia. Pentru cele 4 bilete rămase se vor lupta la baraj 8 selecţionate: Ungaria, Bosnia, România, Croaţia, Serbia, Olanda, Ucraina şi Slovacia (cea mai bună echipă de pe locul 3).

Aşadar, pe 17 septembrie (turul) şi 24 septembrie (returul), România va întâlni una dintre aceste echipe, pentru a încerca să ajungă la EURO 2014.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările