Dosarul fostului primar Sorin Apostu se judecă la Târgu-Mureş

Dosarul fostului primar Sorin Apostu se judecă la Târgu-Mureş

Dosarul fostului primar al Clujului se va judeca la Curtea de Apel Târgu-Mureş

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea apărătorilor inculpatului Sorin Apostu, fost primar al mucicipiului Cluj Napoca şi Călin Stoia, om de afaceri clujean, care cereau strămutarea procesului în care sunt judecaţi cei doi de la Curtea de Apel Cluj Napoca la Curtea de Apel din Târgu-Mureş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dosarul urmează să ajungă la Târgu-Mureş, va fi desemnat judecătorul în cauză, iar procesul va primi un nou termnen de judecată. Instanţa supremă a arătat că în dosar vor fi menţinute toate actele efectuate în cauză până în acest moment. Avocaţii celor doi au cerut strămutarea procesului de la Curtea de Apel Cluj invocând, între altele, mediatizarea excesivă a cauzei.

„Instanţa supremă a decis că, la Cluj, nu ar fi existat garanţia imparţialităţii judecătorilor. Este o decizie corectă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie“, a apreciat avocatul lui Sorin Apostu, Gheorghiţă Mateuţ, citat de Mediafax.

Potrivit DNA, fostul primar Sorin Apostu, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

Omul de afaceri Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru dare de mită în formă continuată (18 acte materiale), participaţie improprie la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale).

Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind înregistrată Registratura Primăriei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările