Doi copii, răniţi de o maşină de curse care participa la un raliu, la Târgu Mureş. Maşina, condusă de Mihai Leu, a intrat într-un gard de protecţie

Doi copii, răniţi de o maşină de curse care participa la un raliu, la Târgu Mureş. Maşina, condusă de Mihai Leu, a intrat într-un gard de protecţie

FOTO: Facebook / Valentin Bădeanu

Doi copii au fost răniţi, sâmbătă după-amiază, după ce maşina lui Mihai Leu, care participa la raliu, la Târgu Mureş, a lovit un gard de protecţie. Cei doi copii, care se aflau după acel gard, au fost transportaţi la spital. Poliţiştii fac cercetări în acest caz.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În urmă cu puţin timp, la intersecţia Ştefan cel Mare cu Borsos Tamas, avut loc un accident. Un autoturism de curse condus de un bărbat de 54 de ani a acroşat un gard de siguranţă, rănind, totodată, doi minori, de 6 şi 8 ani, aflaţi după gard", a transmis Poliţia Judeţeană Mureş.

Ambii copii au fost transportaţi la spital, pentru îngrijiri medicale.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul.

Titi Aur: E doar o fază de joc la automobilismul sportiv

Un astfel de incident este perfect normal atunci când conduci o astfel de maşină la limită, spune Titi Aur.

„Vreau să corectez, în primul rând nu a fost un accident, ci a fost o ieşire în decor. În automobilismul sportiv, aceste lucruri sunt permise. Mihai a mers şi merge de fiecare dată, ca un adevărat campion, doar pentru locul I, se luptă pentru locul I. Locul I în automobilism înseamnă să fii mereu la limită, să treci puţin peste limită.

Poate s-a trecut puţin peste limită, a derapat un pic prea mult pentru un monopost, a venit foarte tare pentru o astfel de maşină. O astfel de maşină nu-ţi dă senzaţia de viteză, imaginaţi-vă că este o maşină de circuit. O astfel de ieşire în decor este permisă, este ca un fotbalist este faultat şi cade. E o mică ieşire, dar acele garduri protejează spectatorii, iar spectatorii sunt mai în spate, nu chiar lângă garduri.

Este practic o fază de joc şi de fiecare dată Mihai a mers pentru locul I. Să observăm că este circuit, este totul protejat, este închisă circulaţia. Asta nu înseamnă că în acelaşi loc, după ce s-a terminat cursa, putem face aceleaşi lucruri şi după competiţie”, a subliniat el, la Antena 3.

„A venit la limită, tare pentru această maşină. Maşina a glisat puţin, a controlat-o până un moment dat. Apoi a permis un derapaj mai accentuat şi s-a oprit în acel gard pentru a nu da cu roata în bordură sau să nu piardă cursa. Deşi a ratat această manşă, sunt calificări şi va concura probabil mai departe. Repet, este o fază de joc permisă pe circuit sau în circulaţie închisă, dar niciodată pe stradă. Pe stradă nu suntem la limită, la curse trebuie să fim la limită. Asta este diferenţa între a conduce şi a pilota. Mihai pilota şi pilotează foarte bine”, a conchis expertul în conducere defensivă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările