Bicicliştii mureşeni sunt aşteptaţi sâmbătă la Critical Mass

Bicicliştii mureşeni sunt aşteptaţi sâmbătă la Critical Mass

Imagine de la Critical Mass-ul organizat în 2005, în San Francisco

Deja tradiţionala plimbare cu biciclietele prin Târgu-Mureş, Critical Mass, orgfanizată anualîn jurul datei de 20 aprilie, va avea loc sâmbătă, pe un traseu bine stabilit. Mai întâi, în Piaţa Victoriei va avea loc un marş, de la ora 13.30, în timp ce startul Critical Mass va fi dat la ora 14.45.

Ştiri pe aceeaşi temă

Traseul pe care sutele de biciclişti îl vor parcurge sâmbătă acoperă o mare suprafaţă a oraşului, cu scopul de a-i atrage pe localnici la plimbarea pe două roţi. Bicicliştii vor începe ”cursa” din Piaţa Victoriei, continuând pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, Bulevardul Pandurilor, Calea Sighişoarei, strada Păşunii, strada Măgurei, Bulevardul 1848, strada Gheorghe Doja,  strada Cuza Vodă, continuând pe strada Călăraşilor, strada Revoluţiei, 22 Decembrie 1989, Secuilor Martiri, Luntraşilor şi Plutelor, în imediata apropiere a Complexului Weekend.

Evenimentele de tip Masa Critică sunt auto-organizate, noncomerciale şi noncompetitive, şi operează printr-o luare de decizii informală, „prin difuzie”, independent de conducători. De asemenea, acestea sunt adesea neoficiale, fara autorizaţii de la autorităţile municipale.

De obicei sunt stabilite dinainte doar data, ora şi locul întâlnirii. În unele oraşe, traseul, punctul de final, sau anumite puncte de atracţie de pe traseu sunt stabilite dinainte. Participanţii demonstrează avantajele mersului pe bicicletă în oraşul respectiv şi pun în evidenţă modurile în care autorităţile nu se ridică la aşteptările cicliştilor în termeni de siguranţă şi facilităţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: