Asociaţia Natura 2000 propune garduri electrice pentru urşi

Asociaţia Natura 2000 propune garduri electrice pentru urşi

Localnicii sunt nevoiţi să păzească recoltele zi şi noapte de teama urşilor care fac prăpăd FOTO: Adevărul

Urşii care au atacat în această vară culturile ţăranilor nu vor mai putea da târcoale, dacă proiectul Asociaţiei Natura 2000 va fi pus la punct.

Ştiri pe aceeaşi temă

     Localnicii din zona Ghindari au avut pagube însemnate în culturi, din cauza urşilor scăpaţi din fondul de vânătoare. Animalele pun în pericol de ani buni munca gospodarilor, care mereu sunt păgubiţi. Pentru că în această vară suprafeţele distruse de urşi sunt foarte mari, Asociaţia Natrua 2000 propune o discuţie la Ministerul Mediului. O soluţie ar fi ca din fondul de mediu să achiziţioneze garduri electrice care să ţină urşii la distanţă, iar localnicii să fie despăgubiţi tot din acest fond.

   În prezent, daunele ţăranilor care au rămas fără bucate din cauza urşilor sunt plătite cu dificultate, după luni întregi de aşteptări. În această situaţie se află şi alţi gospodari din satele de pe Valea Gurghiului, care se plâng de sălbăticiunile care le distrug recolta.

citeşte şi:

FOTO Urs de aproape 200 de kilograme, prins într-un gard, în comuna Buciumeni. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru braconaj cinegetic

Lupii bagă spaima în locuitorii mai multor localităţi din Maramureş. Au ajuns să intre în sate şi să omoare oil

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările