Ţelina apio, leguma-minune care ne ajută la slăbit, previne constipaţia şi stimulează circulaţia - explicaţia nutriţionistului

Ţelina apio, leguma-minune care ne ajută la slăbit, previne constipaţia şi stimulează circulaţia - explicaţia nutriţionistului

Ţelina apio FOTO: http://alminadistributie.ro

Unele diete scot cu desăvârşire ţelina clasică din meniurile de zi cu zi. Ţelina apio, în schimb, prin proprietăţile sale, câştigă teren şi ajută la slăbit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ţelina apio a devenit un aliment tot mai frecvent în dieta noastră zilnică. Pe lângă savoarea sa deosebită, are şi o mulţime de alte beneficii pentru sănătate. În plus, conţinutul său mare de apă face din această legumă un bun aliment depurativ (favorizează eliminarea toxinelor).

Printre componenetele principale ale ţelinei apio se numără fibrele. Acestea ajută în cazul problemelor digestive, prevenind constipaţia şi reglând tranzitul intestinal.

“Tijele de telină sunt bogate în minerale precum potasiu şi magneziu, dar şi în vitamine precum C sau acid folic. Foarte important este că au puţine calorii şi înlocuiesc cu succes, prin prisma formei, sticksurile sau chipsurile destinate sosurilor. Spre deosebire de radacină, tijele de telină se hrănesc prin fotosinteză, aşadar nu acumulează amidon. De asemenea, ţelina-rădacină are zaharuri, spre deosebire de tije”, ne explică Cristina Marin, nutriţionist

Aşadar, ţelina apio este ideală ca gustare în timpul dietelor de slăbit, conţinutul său caloric fiind scăzut. Totodată, este un bun stimulent pentru circulaţie. Sucul de ţelină apio are un conţinut ridicat de calciu şi potasiu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: