Şoferul care a cauzat cumplitul accident din Ungaria n-avea licenţă de transport persoane. Talonul microbuzului îi fusese reţinut de poliţişti în urmă cu două luni

Şoferul care a cauzat cumplitul accident din Ungaria n-avea licenţă de transport persoane. Talonul microbuzului îi fusese reţinut de poliţişti în urmă cu două luni

Microbuzul condus de Petru Kalau a fost strivit de un camion, în apropiere de Budapesta. FOTO: MAI

Autorităţile române, în colaborare cu cele maghiare, au reuşit să identifice opt dintre cele nouă victime ale cumplitului accident care a avut loc marţi, 22 mai, lângă Budapesta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şoferul microbuzului în care se aflau cei 9 români, Petru Kalau, este din din Deaj, comuna Mica (judeţul Mureş). În vârstă de 38 de ani, Kalau a lăsat orfani doi copii. Acesta deţinea o firmă de transport şi un mic magazin în satul natal.
 
În cazul lui Petru Kalau există şi un serios semn de întrebare. Autorităţile ar trebui să explice cum i s-a permis lui Kalau să transporte persoane, deşi nu avea licenţă, iar talonul microbuzului pe care îl conducea fusese reţinut de aproape două luni de poliţişti. 
 
”Patru dintre victime erau din comuna noastră. Şoferul era din satul Deaj, iar alţi doi bărbaţi tineri şi o femeie erau din satul Căpâlna de Sus, din aceeaşi familie. Am vizitat rudele îndoliate de dimineaţă, pentru a le asigura de tot sprijinul. Este multă durere, vă daţi seama, o singură familie a pierdut trei oameni dragi, doi băieţi şi pe nora. Sunt romi, am vorbit cu tatăl băieţilor, care a fost şi el la muncă în Slovenia, însă s-a întors cu maşina acasă, nu cu microbuzul, şi a ajuns cu doar două ore înainte. E foarte îndurerat... Au lucrat toţi în agricultură, pe o plantaţie de hamei şi veneau acasă cu bănuţii strânşi, că au mare nevoie, e o familie cu greutăţi ”, a afirmat primarul comunei Mica, Szekely Ladislau.
 
Potrivit ziarului punctul.ro, în acelaşi accident şi-au găsit sfârşitul fraţii Carol şi Călin Lunca (21 de ani, respectiv 28). Cei doi locuiau în satul Căpâlna. Soţia ultimului dintre ei, Claudia, se afla şi ea în microbuz şi nu a avut nicio şansă. Cei doi soţi aveau doi copii în vârstă de 4, respectiv 10 ani). 
Verişorul fraţilor Lunca, Gheorghe, avea 42 de ani şi locuia în satul Agrişteu. În urma sa au rămas trei copii. 
 
Printre cei identificaţi s-au numărat şi Petru Mezei (55 de ani) din satul Agrişteu, care avea cinci copii şi soţii Radu Mezei (35 ani) şi soţia sa, Ana Maria Kurto (31 de ani), care locuiau tot în Agrişteu şi aveau şase copii. 
 
Cea de-a noua victimă nu a fost încă identificată, dar autorităţile române şi cele maghiare vor continua cercetările. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: