Ziua Internaţională a Persoanelor cu dizabilităţi, marcată la Târgu Jiu într-un mod inedit

Ziua Internaţională a Persoanelor cu dizabilităţi, marcată la Târgu Jiu într-un mod inedit

Marcel Romanescu a participat la acţiunile organizate de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

Ziua internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi a fost marcată, ieri, la Centrul de zi „Christian“ din municipiul Târgu Jiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

La acţiunile desfăşurate a fost prezent şi primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, precum şi Alina Toader, directorul Direcţiei de Protecţie Socială. O amnifestare inedită a constat în lansarea volumului de versuri „Poezii la telefon”, de Alexandru Ionică, persoană cu dizabilitate şi voluntar al centrului. 

În continuare s-au desfăşurat activităţi sportive. Primarul Marcel Romanescu a jucat tenis de masă cu câteva persoane cu dizabilităţi.

„Am dorit ca prin activităţile organizate în cadrul Centrului de zi Christian de astazi să aducem în atenţia opiniei publice nevoia persoanei cu dizabilităţi de a fi parte integranta a comunitatii în care locuieşte.  Astfel facem apel la solidaritatea fiecăruia de a se alătura nouă prin manifestarea empatiei şi bunăvoinţei de a veni în sprijinul celor care de multe ori nevoie de încurajare.Această zi urmăreşte promovarea şi implementarea programelor destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru persoanele cu dizabilităţi.Persoanele cu dizabilităţi, sunt pe de o parte beneficiari ai serviciilor sociale din comunităţile lor iar pe de altă parte chiar promotori ai schimbării accelerând procesul de dezvoltare incluzivă pentru o societate deschisă pentru toţi. Acesta este şi unul din obiectivele Centrului de Zi „Christian”  care prin activităţile desfăşurate vine în sprijinul beneficiarilor oferind o multitudine de oportunităţi pshiho-sociale iar pentru comunitate este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate, pentru a diminua sentimentul de izolare participând astfel activ la viaţa colectivă.“, a spus Daniel Andrei, directorul Centrului „Christian“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: