Uzina de armament de la Bumbeşti Jiu foloseşte şi acum cu echipamente din cel de-Al Doilea Război Mondial

Uzina de armament de la Bumbeşti Jiu foloseşte şi acum cu echipamente din cel de-Al Doilea Război Mondial

UM Sadu a fost înfiinţată în anul 1939

Uzina Mecanică (UM) Sadu, din judeţul Gorj, unde se fabrică în special muniţie, foloseşte şi în prezent echipamente din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Afirmaţia a fost făcută de către primarul oraşului Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, într-o emisiune de televiziune.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
„Uzina Mecanică Sadu avea, la momentul de vârf, 8.700 de salariaţi, iar acum îşi mai desfăşoară activitatea mai puţin de 1.000 de salariaţi. În momentul de faţă, Uzina mecanică are o şansă, asta şi pentru că există un anumit context geo-politic. Prima urgenţă pentru Uzina Mecanică Sadu este o infuzie de capital prin ministerul de resort, pentru retehnologizare. Nu se pot face produse competitive din punct de vedere tehnic şi al preţului cu echipamente şi tehnologii care ţin de perioada anilor 1940, atunci când fabrica a luat fiinţă. Sunt anumite procese tehnologice care se fac cu aceste echipamente. Uzina Mecanică Sadu a fost înfiinţată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi lucrează şi acum, pe anumite segmente, cu echipamente care provin de la înfiinţarea fabricii”,
a declarat primarul Constantin Bobaru.
 

Uzina Mecanica Sadu a fost înfiinţată prin Înalt Decret Regal

 
Uzina Mecanica Sadu este situată în oraşul Bumbeşti Jiu din judetul  Gorj, în imediata apropiere a Drumului European E70 Târgu Jiu - Petroşani. Fabrica de armament a fost înfiinţată în anul 1939, prin Înaltul Decret regal nr. 3010/1939 care stipula înfiinţarea „Pirotehniei Armatei“ Sadu, prin transferul pe locaţia actuală a Pirotehniei Armatei din Bucureşti. A funcţionat încă de la început ca fabrica de muniţie de infanterie, producând calibrele care se utilizau în acel moment. „După o scurtă perioadă de stagnare care a urmat  celui de-Al Doilea Război Mondial, producţia de muniţie a fost reluata“, se arată pe site-ul uzinei. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările