Un cunoscut medic critică mecanismul majorării salariilor din Sănătate. „Nu s-a luat în calcul niciun fel de element de criteriu de perfomanţă“

Un cunoscut medic critică mecanismul majorării salariilor din Sănătate. „Nu s-a luat în calcul niciun fel de element de criteriu de perfomanţă“

Bogdan Niculescu este şeful Secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu

Un cunoscut medic gorjean se declară împotriva modului în care au avut loc creşterile salariale din sistemul medical.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bogdan Niculescu, şeful Secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a declarat, că nu este normal ca un medic care efectuează intervenţii complexe să primească acelaşi salariu cu un alt medic de la un spital de nivel inferior:

„Creşterea salariilor a fost gândită în mod greşit şi este pusă în aplicare greşit. A fost o decizie luată pe repede înainte. Nu s-a luat în calcul niciun fel de element de criteriu de perfomanţă, de competenţă, absolut nimic. Le-a dat la toţi aceeaşi sumă indiferent ce face, fie că scoate o unghie, fie că scoate o tumoră pulmonară, pentru ei este acelaşi lucru şi aceeaşi sumă, ceea ce este foarte eronat, pentru că nu se compară gradul de complexitate al unor intervenţii sau tratamente în Târgu Mureş sua în Bucureşti, să spunem, cu ceea ce facem noi aici sau la un spital orăşenesc. Atunci, toată lumea se va duce către spitalele mici, unde se trimite mai departe, iar cei din spitalele mari nu vor accepta nimic pentru că muncesc pentru ceilalţi. Este complet eronat“. 
 

„Cred că va trebui să se introducă nişte criterii de competenţă“

Medicul Bogdan Niculescu a mai precizat că sistemul de salarizare trebuie modificat prin introducerea unor criterii de competenţă: „Cred că va trebui să se regândească şi să se introducă nişte criterii de competenţă. Dacă ai un anumit număr de intervenţii, dacă ai un anumit număr de pacienţi trataţi sau un anumit număr de ore este un anumit grad de remuneraţie, iar, dacă nu, este altul“. 
 
Bogdan Niculescu a reuşit să atragă fonduri importante din sponsorizări, dar şi alte finanţări, pentru secţia pe care o conduce, care a fost transformată în cea mai modernă din judeţul Gorj. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările