VIDEO Trei medici din Gorj, internaţi cu COVID-19, au fugit din spital. Poliţiştii le-au întocmit dosare penale

VIDEO Trei medici din Gorj, internaţi cu COVID-19, au fugit din spital. Poliţiştii le-au întocmit dosare penale

Cei medici fugari s-au ales cu dosare penale                                             FOTO Guliver / GettyImages

Trei medici din municipiul Târgu Jiu, internaţi cu COVID-19 în Spitalul Judeţean de Urgenţă, au părăsit, noaptea trecută, unitatea medical fără acceptul personalului medical.

Totul a ieşit la iveală în urma unui control al Direcţiei de Sănătate Public (DSP) Gorj.  

„În urma unui control în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu s-a confirmat că lipsesc trei pacienţi confirmaţi cu COVID-19, toţi fiind cadre medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Ancheta va fi preluată de Biroul de Investigaţii Criminale a IPJ Gorj. Sunt un pericol şi pentru alte persoane atâta timp cât sunt diagnoticate pozitiv“, a săpus Narcis Stoian, directorul DSP Gorj. 

Cei trei medici s-au ales cu dosare penale

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Tg.-Jiu s-au sesizat din oficiu despre faptul că trei pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean Tg.-Jiu, Sectia Oncologie, cu diagnostic pozitiv de COVID-19, au părăsit unitatea medicală, fără acordul personalului de serviciu.

„Poliţiştii au constatat ca pacienţii ar fi trei femei cu vârste cuprinse între 31 si 55 ani, toate având domiciliul în muninicipiul Tg.-Jiu, acestea fiind medici in cadrul Spitalului Judeţean Tg.-Jiu. Din verificări a rezultat că în cursul zilei de 29.10.2020, acestea au părăsit incinta Secţiei Medicale unde erau internate fără a informa despre acest lucru. Întrucât nu au respectat măsurile pentru prevenirea răspândirii COVID-19, celor trei persoane li s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Persoanele în cauză au fost identificate la domiciliu şi transportate cu ambulanţa şi internate la Secţia Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg.-Jiu“, a transmis Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările