Sute de ţigani gorjeni cer despăgubiri de la Regele Mihai

Sute de ţigani gorjeni cer despăgubiri de la Regele Mihai

Romii aşteaptă despăgubirile de la Regele Mihai

Aproximativ 700 de țigani căldărari din județul Gorj aşteaptă de mai mulţi ani finalizarea procesului pe care l-au deschis împotriva Regelui Mihai la CEDO.

Ştiri pe aceeaşi temă

Romii îi solicită Majestăţii Sale despăgubiri pentru bunurile pe care le-au pierdut ca urmare a deportării în Transnistria, ordinul fiind semnat chiar de către Regele Mihai.
Dosarul de chemare în judecată a Regelui Mihai a fost întocmit de către Alianța Rromilor Nomazi și Căldărari din România și a fost depus la CEDO de către Mihai Toma, un rom din municipiul Târgu-Jiu, președintele organizației din județul Gorj.

"Avem un dosar cu Regele Mihai pentru că el a semnat deportarea rromilor în Transnistria, pentru că era atunci șeful statului. Am dus, în urmă cu mai mulți ani, dosarul la CEDO, dar nu am mai primit nici un răspuns. Am depus dosarul din partea Alianței Rromilor. Am deschis dosarul la Sibiu, acolo unde e împăratul Iulian, și ni s-a cerut să plătim peste trei miliarde de lei vechi taxă de timbru la valoarea despăgubirilor cerute de la Regele Mihai. Nu am putut plătim banii respectivi și am luat dosarul. Personal am fost să depun dosarul la CEDO“, s spus Toma Mihai.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările