Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a primit cinci amenzi de la ITM Gorj. Reactivi folosiţi la analizele medicale, depozitaţi într-o încăpere cu mucegai

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a primit cinci amenzi de la ITM Gorj. Reactivi folosiţi la analizele medicale, depozitaţi într-o încăpere cu mucegai

Reprezentanţii ITM Gorj au dispus sistarea depozitării de substanţe periculoase

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost sancţionat de către Inspectoratul pentru Protecţia Muncii Gorj cu cinci amenzi, în cuantum total de 22.000 de lei.

 
Inspectorii au depistat nereguli grave în privinţa modului de depozitare a produselor şi substanţelor în magazia unităţii. Pe lângă amenda aplicată, reprezentanţii ITM Gorj au dispus sistarea activităţii de depozitare a substanţelor periculoase în magazie din cauza condiţiilor improprii.
„Inspectorii de muncă au dispus sistarea activităţii de depozitare a substanţelor periculoase într-o magazie improprie din punct de vedere al normelor securităţii şi sănătăţii în muncă. Angajatorul care deţine clădirea a fost sancţionat cu cinci amenzi în valoare totală de 22.000 de lei, deficienţele constatate privind defecte la acoperişul depozitului, improvizaţii la instalaţia electrică, măsuri deficitare în caz de incendiu şi al depozitării agenţilor chimici“, a spus Neli Matei, purtător de cuvânt ITM Gorj.  
 
Controlul a început după ce liderul de sindicat Cristi Aldescu a prezentat situaţia de la magazia spitalului, unde sunt depozitate o serie de substanţe, reactivi şi dezinfectanţi în condiţii necorespunzătoare. Situaţia este gravă deoarece rectivii sunt folosiţi la analizele de laborator, care pot fi eronate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: