Spitalele din Gorj, fără fonduri în ultima lună a acestui an

Spitalele din Gorj, fără fonduri în ultima lună a acestui an

Zece milioane de lei este suma de care este nevoie pentru funcţionarea spitalelor în ultima lună din 2019

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj nu are fondurile necesare pentru funcţionarea spitalelor în ultima lună a acestui an.

Suma necesară se ridică la zece milioane de lei. Daniel Şurlea, directorul CAS Gorj, a precizat că aşteaptă o rectificare bugetară, iar, în caz contrar, există soluţia să se aloce sumele necesare din bugetul anului viitor: „Pentru luna decembrie mai avem ceva probleme la câteva paragrafe: asistenţa medicală spitalicească, medicamentele gratuite şi compensate. Din fericire, legislaţia prevede că în cazul în care nu s-ar aloca fonduri, banii pot fi înregistraţi pe cheltuiala anului viitor. Nu ar tocmai un lucru bun ca sumele să fie lăsate pe cheltuiala anului viitor pentru că automat ar diminua bugetul anului viitor. Chiar zilele trecute am trimis o situaţie cu privire la asigurarea fondurilor pentru spitale din Gorj. Ar mai fi nevoie de zece milioane de lei. Luna decembrie este neacoperită“.

Şi la medicamentele gratuite şi compensate mai este nevoie de o sumă de aproximativ 4,5 milioane de lei pentru ultima lună a a acestui an. Se mai adaugă peste un milion de lei, pentru programele de sănătate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: