Spălătorie din Târgu Jiu, care deversează apa în râul Jiu, amendată de Garda de Mediu

Spălătorie din Târgu Jiu, care deversează apa în râul Jiu, amendată de Garda de Mediu

Garda de mediu Gorj a aplicat o amendă de 40.000 de lei

O spălătorie din municipiul Târgu Jiu, care deversează apa reziduală direct în râul Jiu, a fost amendată de Garda de Mediu Gorj cu suma de 40.000 de lei.

 
Claudiu Fiu, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj, a prezentat situaţia pe pagina sa de Facebook. 
„Comisarii Gărzii de Mediu Gorj s-au autosesizat cu privire la evacuarea de ape neepurate în cursul de apă al râului Jiu provenite de la o spălătorie auto. Constatându-se încălcări ale legislaţiei de mediu, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de.40 000 lei“, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu 
Amenda ar fost  fost aplicată pentru pentru că rezidurile din filtrul de hidrocarburi au fost aruncate peste gard, lângă malul apei.

În zonă nu există reţea de canalizare, iar spălătoria are contract cu Sistemul de Gospodărire al Apelor (SGA) Gorj, pentru captarea apei printr-un foraj şi deversarea în râul Jiu, după filtrare. SGA Gorj efectuerază verificări pentru a constata dacă apa respectă anumiţi parametri înainte de a ajunge în Jiu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările