Semnal de alarmă tras de şeful DIICOT Gorj în faţa CSM: infractori notorii s-au transferat la Penitenciarul Târgu Jiu, pentru a fi eliberaţi de instanţele din Gorj

Semnal de alarmă tras de şeful DIICOT Gorj în faţa CSM: infractori notorii s-au transferat la Penitenciarul Târgu Jiu, pentru a fi eliberaţi de instanţele din Gorj

Ovidiu Tender a fost pus în libertate tot de către o instanţă din Gorj

Instanţele de judecată din Gorj sunt mai permisive cu infractorii şi acceptă cu lejeritate eliberarea lor condiţionată.

 

 

Este decaraţia făcută de procurorul Marius Daniel Nanu, candidat la funcţia de procuror şef al DIICOT - structura teritorială Gorj în faţa Consiliului Naţional al Magistraturii, care a fost chiar şi numit în funcţie începând de ieri.

„La noi, la Gorj, instanţa este mai permisivă. S-au învăţat mulţi în ţară, infractori de notorietate, care îşi fac cerere de transfer în penitenciar, apoi, bineînţeles, îşi fac cerere de eliberare de la noi de la Gorj. Cel mai recent caz este cel al lui Tender, care s-a eliberat de la Târgu Jiu. A fost condamnat şi trimis în judecată de DIICOT. Este instanţa mai permisivă. Îndeplineşte condiţiile şi îi aprobă cererea“, a spus Daniel Nanu.

Eliberaţi după ce au executat doar jumătate din pedeapsă

Celebrul om de afaceri Ovidiu Tender a fost eliberat de Judecătoria Târgu Jiu pe data de 30 octombrie 2019. Acesta avea de ispăşit o condamnată de 12 ani şi 7 luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom, pentru infracţiuni economice, fiind închis din anul 2015. 

D asemenea, zilele trecute, afaceristul craiovean Adrian Siclitaru a fost şi eliberat de către Tribunalul Gorj.

În anul 2015, acesta a fost condamnat de către Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare, alături de Dinel Staicu, care a primit o condamnare de şapte ani. Siclitaru a fugit din ţară, fiind încătuşat abia la începutul anului 2018. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: