Caz rarisim în medicină: s-a luptat aproape 30 de ani cu cancerul, în ciuda prognosticului de doi ani dat de medici

Caz rarisim în medicină: s-a luptat aproape 30 de ani cu cancerul, în ciuda prognosticului de doi ani dat de medici

Viluţa Văduva a reuşit să supravieţuiască aproape 30 de ani

Cazul Viluţei Văduva, o femeie din oraşul Rovinari care s-a luptat cu cancerul vreme de aproape 30 de ani, este incredibil. A fost diagnosticată  de la vârsta de 18 ani cu boala fără leac şi a reuşit să supravieţuiască timp de aproape 30 de ani, deşi medicii îi mai dăduseră doar doi ani ani de trăit.

Ştiri pe aceeaşi temă

La vârsta de 18 ani, când era elevă în ultimul an de liceu, a fost diagnosticată cu cancer. Îi plăcea să scrie poezii şi, ca o ironie a sorţii, îşi dorea să devină medic, să studieze cancerul şi să găsească un leac împotriva acestei cumplite boli. 

A ajuns la spital din cauza unei viroze respiratorii, iar medicul care a consultat-o a constatat că are o tumoare în zona mediastinului, care cuprinsese şi inima. A fost operată la Spitalul Fundeni din Bucureşti, iar medicii i-au informat pe părinţi că mai are cel mult doi ani de trăit. În ciuda recomandărilor medicilor, aceasta s-a căsătorit şi a dat naştere unui băieţel care este perfect sănătos şi a urmat Facultatea de Medicină la Timişoara. 
 
Caz rarisim
 
Viluţa mărturisea că a reuşit să supravieţuiască datorită credinţei în Dumnezeu, voinţei şi gândirii pozitive. Îi datora mult şi bunicului ei, care a învăţat-o tot felul de leacuri din plante şi mai ales ceaiuri din scoarţă de copac. 
Medicul specialist Mariana Găvănescu, Şefa Secţiei de Oncolgie din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, cunoaşte foarte bine cazul Viluţei Văduva şi a precizat că este rarisim ca un bolnav de cancer să supravieţuiască aşa de mult. 

Viluţa Văduva s-a luptat toată viaţa cu cancerul, pentru că boala a repărut şi femeia a fost nevoită să se opereze de mai multe ori. Până la urmă, în primăvara anului 2013, Viluţa Văduva a fost învinsă de cumplita maladie şi a decedat. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările