Proiectil din cel de-Al Doilea Război Mondial găsit de lucrătorii care introduc conducta BRUA

Proiectil din cel de-Al Doilea Război Mondial găsit de lucrătorii care introduc conducta BRUA

Proiectilul a fost ridicat de specialiştii de la ISU Gorj

Un proiectil fără focos activ, care provine din cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost găsit, ieri, în satul Lăzăreşti, din Bumbeşti Jiu, de muncitorii care lucrează la introducea conductei de gaze BRUA.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Reprezentanţii Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au intervenit şi au efectuat verificări pentru a se asigura că nu există şi alte elemente de muniţie neexplodate.
 
„O echipă protehnică din cadrul ISU Gorj s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, constatând că este vorba despre un proiectil exploziv de calibrul 100 mm, fără focos activ, care provine din cel de-al Doilea Război Mondial. Echipa pirotehnică a ridicat proiectilul în vederea depozitării şi distrugerii controlate. Zona în care a fost găsit proiectilul a fost cercetată amănunţit de către pirotehniştii noştri, pentru a ne asigura că nu există şi alte elemente de muniţie neexplodate.
Atragem atenţia cetăţenilor că aceste elemente de muniţie reprezintă un real pericol şi pot genera situaţii de urgenţă grave sau chiar tragedii. Persoanele care găsesc astfel de elemente de muniţie sunt rugate să nu le atingă şi să apeleze de urgenţă numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112“, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: