Podul peste râul Amaradia s-a surpat. Se circulă cu restricţii

Podul peste râul Amaradia s-a surpat. Se circulă cu restricţii

Pe pod se circulă cu mai multe restricţii

Partea laterală a unui pod din municipiul Târgu Jiu s-a surpat, vineri seară, astfel încât au fost introduse o serie de restricţii de circulaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit reprezentanţiilor Primăriei Târgu Jiu, podul de pe strada Ana Ipătescu, peste râul Amaradia, a fost afectat de trepidaţiile produse de traficul greu. Astfel, unul dintre trotuare a fost dislocat, creându-se astfel riscul prăbuşirii balustradei şi trotuarului.

„În această dimineaţă a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă care a dispus următoarele măsuri:

1. Interzicerea circulaţiei pietonale pe pod, pe partea dreapta în sensul de mers către comuna Dăneşti. Zona este permanent monitorizată.
2. Limitarea vitezei de deplasare a autoturismelor, în zona podului, până la maxim 15 km/h.
3. Monitorizarea permanentă a zonei în vederea identificării, în timp real, a oricăror modificări structurale, precum şi a circulaţiei rutiere şi pietonale.
4. Informarea prin toate mijloacele a cetăţenilor privind situaţia creată şi măsurile adoptate pentru restabilirea stării de normalitate.
5. Intervenţia de îndată pentru înlăturarea pericolului iminent prin dislocarea trotuarului afectat.
- atribuirea contractului, unei societăţi, în regim de urgenţă, pentru dezafectarea trotuarului.
6. Elaborarea documentaţiei tehnice privind soluţiile ce se impun pentru înlăturarea riscului privind circulaţia pietonală şi auto în zona respectivă.

 


- estimarea costurilor necesare intervenţiilor  (proiecte, expertiza, diriginte de şantier, execuţie)
7. Alocarea sumelor necesare intervenţiei, precum şi efectuarea demersurilor în vederea obţinerii de fonduri din Fondul Naţional de Intervenţie, efectuarea expertizei tehnice şi a documentaţiei aferente.“, se arată într-un comunicat al Primăriei Târgu Jiu

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările