Mesajul cu care au fost întâmpinaţi reprezentanţii instituţiilor veniţi să extermine porcii într-o zonă unde este focar de pestă porcină africană

Mesajul cu care au fost întâmpinaţi reprezentanţii instituţiilor veniţi să extermine porcii într-o zonă unde este focar de pestă porcină africană

Bileţelul a fost agăţat pe poarta casei

O familie din municipiul Târgu Jiu aflată în zona unui focar de pestă porcină a lăsat un bileţel pe poarta casei pentru autorităţile venite să extermine porcii: „Ce căutaţi se află în lăzi frigorifice“.

 
Reprezentanţii instituţiilor statului au fost întâmpinaţi cu următorul mesaj lăsat pe poarta unei case din Târgu Jiu: „Suntem plecaţi la cei doi nepoţei în zona 9 Mai, pentru îngrijire. Revenim acasă în jurul ore 18,00. Ce căutaţi se află în lăzi frigorifice“. 
 
Fotografia cu bileţelul a fost postat pe  pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj cu următorul mesaj: „Pentru că s-a confirmat că pesta porcină africană a ajuns şi în câteva localităţi din judeţul nostru, autorităţile responsabile au luat măsuri în consecinţă, iar conform legislaţiei în vigoare şi noi, pompierii militari, avem atribuţii pe acest segment.
 Nu mică ne-a fost mirarea când am ajuns la porţile acestor cetăţeni care au lăsat un bileţel atârnat în poartă, destul de expresiv ce-i drept, prin care au vrut să demonstreze că înainte să-i loveasă pesta porcină africană au lovit-o ei pe ea. Noi îi sfătuim pe cetăţeni să nu le urmeze exemplul acestor oameni, să se supună indicaţiilor autorităţilor şi să conştientizeze că în joc este sănătatea lor şi a copiilor lor“.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: