Incendiu la Schitul Sfântul Ioan Botezătorul. Au ars chiliile, biserica şi un garaj

Incendiu la Schitul Sfântul Ioan Botezătorul. Au ars chiliile, biserica şi un garaj

În incendiu a ars şi biserica FOTO Arhivă Adevărul

Chiliile şi biserica Schitului Sf. Ioan Botezătorul din Plaiul Bumbeştiului au ars aseară, în urma unui incendiu puternic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Jiu, cu un autoturism de teren a intervenit aseară la ora 22:23, în oraşul Bumbeşti Jiu, vârful Trântor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la chiliile şi biserica Schitului Sf. Ioan Botezătorul, aparţinând de Mănăstirea Delta Tulcea.

Din cauza drumului înzăpezit şi a reliefului accidentat autospecialele cu apă şi spumă ale I.S.U. Gorj nu au putut ajunge la incendiu, deplasarea facându-se cu un autoturism de teren.

În incendiu au ars chiliile, biserica şi un garaj, toate construite din lemn, elementele combustibile a două autoturisme ARO, precum şi obiecte personale şi de cult. Cauza probabilă a incendiului este: „Efectul termic degajat de coşul de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile”. Observarea târzie a incendiului de către personalul lăcaşului de cult a dus la dezvoltare şi propagarea incendiului. Intervenţia a durat aproximativ 120 minute.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările