Funcţionari din Consiliul Judeţean Gorj, reţinuţi sub acuzaţia că au „trântit“ o licitaţie în favoarea firmei controlate de senatorul liberal Ion Iordache

Funcţionari din Consiliul Judeţean Gorj, reţinuţi sub acuzaţia că au „trântit“ o licitaţie în favoarea firmei controlate de senatorul liberal Ion Iordache

Societatea Ydail este în centrul scandalului

Doi funcţionari din cadrul Consiliului Judeţean Gorj au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către oamenii legii, sub acuzaţia că au fraudat o licitaţie în favoarea firmei controlate de senatorul Ion Iordache

„Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind în continuare cercetărilor într-un dosar penal, au reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, doi bărbaţi de 48 si 54 de ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de complicitate la obţinere ilegală de fonduri publice.

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că în calitatea de membrii în comisia de atribuire a lucrărilor şi serviciilor de reparare şi întreţinere drumuri judeţene, ar fi favorizat trei agenţi economici, constituiţi într-un parteneriat, în vederea încheierii contractului prin modul de întocmire a caietului de sarcini şi prin prezentarea unei situaţii fictive privind existenţa utilajelor de deszăpezire în teren.

Prin înlesnirea şi ajutarea operatorilor economici s-a încasat ilegal contravaloarea orelor de aşteptare, pentru lucrări de deszăpezire.

La data de 16 aprilie a.c., cei doi bărbaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

Este vorba de ancheta în cazul unei asocieri, printre care se află şi firma controlată de Ion Iordache. 

În urmă cu aproxiomativ dousă săptămâni, trei oameni de afaceri importanţi din judeţul Gorj, administratori ai unor firme, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Doi dintre afaceriştii care au fost reţinuţi sunt oameni de încredere ai senatorului PNL Ion Iordache, care controlează firma Ydail Construct din localitatea Turceni. Este vorba de Doru Şandru, directorul societăţii Romstrade SA şi cel care conduce grupul de firme Ydail Construct SRL, acesta fiind şi cumnatul lui Iordache, precum şi de Mircea Vărzaru, administratorul firmei Ydail Construct SRL. În arest a ajuns şi Puiu Crăciun, administratorul societăţii Metalcolect.

 
„S-a reţinut de procuror că cei trei inculpaţi, prin depunerea ofertei pentru a participa la licitaţia privind procedura de atribuire a Acordului Cadru având ca obiect lucrări şi servicii de reparare şi întreţinere drumuri judeţene aflate în administrarea judeţului Gorj, în perioada 2015 – 2019, conţinând documente şi date false cu privire la deţinerea utilajelor necesare executării lucrărilor de deszăpezire a drumurilor judeţene, precum şi date false cu privire la lipsa datoriilor către bugetul de stat, au obţinut pe nedrept încheierea Acordului Cadru Multianual din 09.06.2016, cu Consiliul Judeţean Gorj, în valoare de 157.107.128 lei, fără TVA şi au încasat necuvenit suma de 359.132 lei, provenită din fonduri publice, fără ca asocierea respectivă să îndeplinească condiţiile pentru câştigarea licitaţiei. Mai precis, s-a reţinut că cele trei societăţi comerciale grupate în asociere nu deţineau efectiv utilajele necesare, prezentate în ofertă. De asemenea, s-a reţinut că, deşi sezonul de iarnă 2016 – 2017 a fost sărac în precipitaţii, asocierea a încasat necuvenit, pe orele de aşteptare, pentru utilaje pe care nu le deţinea efectiv, suma de 359.132 lei“, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările