FOTO Două asistente medicale au luat note de 1 şi 3 la o testare, după ce colegii s-au îndoit de competenţele lor. Ce răspunsuri au dat în testare

FOTO Două asistente medicale au luat note de 1 şi 3 la o testare, după ce colegii s-au îndoit de competenţele lor. Ce răspunsuri au dat în testare

Asistentele au fost mutate de la Secţia de Ginecologie

Două asistente medicale, care au fost transferate, anul trecut, de la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti la Secţia de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, au fost notate cu 1 şi 3 în urma unei testări.

Testarea a avut loc după ce mai mulţi colegi din secţie au avut îndoieli privind competenţele celor două asistente. Din comisia de examinare au făcut parte două asistente medicale şi medicii Secţiei de e Obstetrică-Ginecologie.

Una dintre cele două asistente examinate nu a scris nimic în lucrare, în afară de subiectele formulate de comisie, iar cealaltă a dat răspunsuri care nu aveau legătură cu întrebările. Conducerea Secţiei a solicitat, printr-o adresă, anularea transferului, pentru că e nevoie de personal competent deoarece „se prezintă urgenţe majore care pun în pericol viaţa mamei şi a copilului“.
 

Transferate în cadrul Policlinicii

Costinel Popescu, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a precizat că cele două asistente au fost aduse la solicitarea conducerii Secţiei, care atenţiona că nu există personal suficient, iar în urma testării au fost mutate în cadrul ambulatoriului de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă (n.r. adică au fost mutate în Policlinica spitalului):
„Au fost transferate la cererea Şefului de secţie, pentru necesitate, în urma unui referat al acestuia. Au fost evaluate după o perioadă de o lună de zile, iar apoi au fost trecute pe alte locuri de muncă în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, respectiv la ambulatorului de specialitate. S-a preferat tranferul acestora pentru că s-a întocmit un referat de necesitate din partea şefului Secţiei, ceea ce însemna că era o nevoie imperioasă de cadrele medicale. Între timp, am înaintat la resurse umane solicitarea de organizare a unui concurs pentru ocuparea a două posturi“. 
 
Cristi Aldescu, preşedintele Federaţiei sindicale Ambusan, susţine că una dintre asistente este încadrată în prezent la Secţia de Neonantologie: „Nu este adevărat că lucrează în ambulatoriu. Este încadrată la Neonatologie“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: