Darius Vâlcov, amendat de Poliţia Locală Târgu Jiu pentru că a parcat neregulamentar. A venit la un proces în care este inculpat pentru instigare la mită

Darius Vâlcov, amendat de Poliţia Locală Târgu Jiu pentru că a parcat neregulamentar. A venit la un proces în care este inculpat pentru instigare la mită

Darius Vâlcov a fost sancţionat de un echipaj al Poliţiei Locale Târgu Jiu

Darius Vâlcov, fostul consilier al prim-ministrului Viorica Dăncilă, a fost amendat, ieri, de Poliţia Locală Târgu Jiu, pentru că a parcat neregulamentar.

Acesta a venit în municipiul Târgu Jiu pentru a participa la procesul în care este judecat pentru fapte de corupţie. 

Darius Vâlcov a fost amendat de Poliţia Locală Târgu Jiu pentru că a parcat în mod neregulamentar. Acesta a primit o amendă de 290 de lei. „Când am venit, nu era niciun loc. O să plătesc amenda. Nu este niciun fel de problemă. Nu dau declaraţii despre proces“, a spus Vâlcov. 

Acuzat de instigare la dare şi luare de mită

Avocatul acestuia este Mihaela Greblă, soţia secretarului general al Guvernului, Toni Mihail Greblă.

Vâlcov este acuzat de procurori de instigare la dare şi luare de mită. Conform rechizitoriului, Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii.

Ulterior, fostul ministru al Finanţelor Publice a decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare(OCPI) Olt. Acesta avea rolul de a verifica în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL, care avea ca obiect de activitate lucrările cadastrale. Înainte, societatea înregistra multe respingeri de la OCPI. Procurorii consideră că banii cu care era plătit funcţionarul de la OCPI Olt, 1.000 de lei pe lună, reprezintă mită.

Pe lângă Darius Vâlcov, au fost trimişi în judecată şi Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topographica şi Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii pentru dare de mită, dar şi funcţionarul public din cadrul OCPI Olt, Eduard Cincu, pentru luare de mită.   Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Mircea Dogaru a fost cel care, în perioada ianuarie - aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu, funcţionar public din cadrul OCPI Olt.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: