Ciuperci gigant găsite pe un câmp, lângă Târgu Jiu. „Nu puteau intra în găleată“

Ciuperci gigant găsite pe un câmp, lângă Târgu Jiu. „Nu puteau intra în găleată“

Ciupercile uriaşe găsite de Mariana Medrega                                               FOTO: Arhivă personală

Mariana Medrega, o fostă jurnalistă aflată acum la pensie, a găsit pe câmpurile din apropierea locuinţei sale ciuperci uriaşe, cu un diametru de aproximativ 30 de centimetri.

Mariana Medrega spune că aceste ciuperci erau atât de mari încât nu intrau în găleată.
 
„Sunt ciuperci de câmp, dar eu nu am găsit de când sunt aşa de mari - cât o farfurie de friptură. Le-am găsit pe câmpurile din apropierea locuinţei. Sunt ciuperci care apar după ploaie. În fiecare an caut ciuperci, dar este prima dată când găsesc aşa de mari. Nu puteau intrau în găleată. Pălăria ciupercii nu intra în găleată. Au fost cam şase aşa de mari, iar restul au fost mai mici“, relatează Mariana. 
 

Ciupercile găsite au ajuns în zeci de borcane cu diferite preparate 

Din ciupercile găsite, Mariana Medrega a preparat 21 borcane de 400 grame de zacuscă, 20 borcane de bureţi pentru salată, şapte borcane de 800 grame ciuperci la borcan cu sare şi sare de lămâie pentru iarna, pe care le va folosi la ciorbe şi salate. 
 
„Am folosit 3 kilograme de ceapă tocată mărunt, 1,5 kilograme de morcov tocat mărunt, cinci borcane 800 grame roşii decojite şi fierte, ciuperci - cu cât mai multe, cu atât mai bine. Eu am pus cam 8 kilograme tocate, 800 grame de ulei, 2-3 crengi de brad verde ce se pune la final în foc, pentru ca zacusca să ia un gust aparte. Se fierbe în ceaun, la foc de lemne“, a detaliat Mariana. 
 
Foto arhiva personală 

Vă mai recomandăm să citiţi:  

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările