Cabana Cheile Buţii care aparţine unui cunoscut om de afaceri gorjean, distrusă de un incendiu devastator

Cabana Cheile Buţii care aparţine unui cunoscut om de afaceri gorjean, distrusă de un incendiu devastator

Cabana Cheile Buţii s-a făcut scrum

Cabana Cheile Buţii, din Valea Jiului, care aparţine omului de afaceri gorjean Ion Firiza, a fost distrusă, în această dimineaţă, de un incendiu devastator.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cabana era singurul imobil din zonă care nu fusese afectată de viitura puternică de pe Jiu din urmă cu câteva zile. În momenntul izbucnirii incendiuului, patru persoane erau cazate în pensiune, dar acestea au reuşit să se evacueze la timp. 
Pompierii au intervenit cu întârziere pentru că evenimentul a fost anunţat târziu la 112, deoarece în zonă nu există semnal de telefonie mobilă. 
 
„Cea mai veche cabană din zona de Vest a Văii Jiului a ars în această noapte. La ora 03:16, în noaptea de 28 spre 29 iunie, a fost anunţat la serviciul 112 un incendiu la cabana Cheile Buţii din localitatea Câmpul lui Neag. 20 de pompieri militari, cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, s-au deplasat la faţa locului unde incendiul se manifesta generalizat pe toată suprafaţa cabanei. Patru persoane cazate în acel moment s-au autoevacuat, o victimă fiind transportată la spitalul din Lupeni cu o maşină proprietate personală, cu arsuri la membrele inferioare şi superioare. Din cauza zonei izolate, fără semnal telefonic, incendiul a fost anunţat din păcate mult mai târziu. A ars cabana pe o suprafaţă de 500 de mp, cauza probabilă fiind un scurt circuit electric. Acţiunea de stingere a fost îngreunată de cantitatea de material lemnos din construcţia cabanei precum şi de lipsa apei cu presiune din zona, cel mai apropiat hidrant fiind la 5 km distanţă de focar, pompierii militari reuşind să alimenteze cu apă autospecialele din lacul din apropiere”, a transmis ISU Hunedoara.
 
 
Reprezentanţii cabanei au transmis un mesaj pe Facebook: 
„Dragi prieteni, va multumim tuturor pentru gandurile bune si incurajari.
Incepand de astazi, cea mai veche cabana din Complexul Turistic Cheile Butii este istorie.
Cu regretul ca nu s-a putut salva mai mult din incendiu si cu bucuria ca toata lumea este teafara, raman in urma amintiri frumoase alaturi de oameni dragi.
Astazi pornim pe un nou drum...
Poate parea anevoios ca toate cararile de munte, dar povestea noastra merge inainte.
«Nimic nu este permanent în această lume nebună. Nici măcar necazurile», Charlie Chaplin“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: