Şantierul gazoductului BRUA din Gorj, închis după ce 14 muncitori au fost infectaţi cu COVID-19

Şantierul gazoductului BRUA din Gorj, închis după ce 14 muncitori au fost infectaţi cu COVID-19

Activitatea şantierului din comuna Turcineşti care se ocupă de introducerea gazoductului BRUA a fost închisă timp de două săptămâni de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, după e 14 lucrători au fost infectaţi cu COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Restul lucrătorilor au fost băgaţi în izolare la două hoteluri di judeţul Gorj.  DSP Gorj va putea să prelungească măsura, în funcţie de evoluţia epidemiologică a focarului. Redeschiderea unităţii se va face numai cu acordul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.  
 
„Cauzele care au dus la luarea acestei decizii sunt următoarele:- Apariţia a 14 cazuri confirmate cu COVID-19 , în rândul lucrătorilor. Dintre aceştia 4 sunt cetăţeni străini, iar alţi patru au domiciliu în alte judeţe. Instituirea măsurii de izolare preventivă pentru ceilalţi angajaţi, în cadrul a două locaţii hoteliere de pe raza municipiului Târgu Jiu, unde aceştia erau cazaţi;- Limitarea transmiterii infecţiei cu SARS CoV-2 în rândul angajaţilor, cât şi a contacţilor acestora.        
În momentul de faţă, persoanele confirmate cu COVID-19 se află internate în spital. În acest caz, ancheta este în curs de desfăşurare“, se arată într-un comunicat de presă al DSP Gorj. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: