Topul celor mai avangardiste case din lume. Modelul finlandez pe care oricine îl poate avea în curte

Topul celor mai avangardiste case din lume. Modelul finlandez pe care oricine îl poate avea în curte

Casă din Franţa. FOTO  brightside.me

Cei mai mulţi oameni trăiesc în blocuri posomorâte sau în case fără o caracteristică aparte, însă cei cu dare de mână se pot inspira pentru viitoarele lor locuinţe de la cei mai futurişti arhitecţi.

Brightside.me a realizat un top al celor mai avangardiste case din lume.
 
1. Bonus: The Toilet House, Korea
 
 
Acestă casă seamănă cu un vas de toaletă. Situată în Suwon City, Coreea de Sud, această clădire în formă de toaletă este deschisă pentru vizitare pe tot parcursul anului. De asemenea, găzduieşte evenimente precum expoziţii şi concerte.
 
2. The Upside-Down House, Germany
 
 
O grădină zoologică din Getorff, Germania, deţine o casă cu totul neobişnuită - este cu susul în jos. Vizitele sunt permise pe tot parcursul anului.
 
3. The Biomorphic House, Israel
 
 
Această casă futuristă din Nehusha, Israel, a fost construită de arhitectul francez Ephraim Henry Pavie. Este ecologică şi arată uimitor.
 
4. The Shoe House, The Netherlands
 
 
Această casă are forma unei cizme şi este situată într-un parc din Olanda. Aceasta este casa lui Alfred J. Kwak, personaj dintr-un desen animat olandez din 1990 cu acelaşi nume.
 
5. Rotterdam Cubic Houses, The Netherlands
 
 
Casele cubice din Rotterdam sunt în proprietate privată. Aspectul lor unic a adunat o mulţime de vizitatori. Este locuibilă, dar trebuie să vă faceţi rezervare.
 
6. The Stone House, Portugal
 
 
Această casă de piatră din Portugalia este o proprietate privată, înconjurată de un gard. Cu siguranţă ne aminteşte de perioada în care omenirea trăia în peşteri, deoarece întregul loc este sculptat într-o piatră. Nu se cunoaşte proprietarul.
 
7. The Nautilus House, Mexico
 
 
O adevărată piesă de artă, Casa Nautilus din Naucalpan de Juarez, Mexic, este construită de Javier Senosiain. Este deschis pentru vizionarea publicului pe tot parcursul anului.
 
8. The Mechanical Hobbit House, Czech Republic
 
 
Această casă mecanică tip hobbit, din Republica Cehă, a câştigat numeroase premii pentru stilul de viaţă ecologică de care dispune. A fost nevoie de aproape 3 decenii pentru a o construi.
 
9. The Mirror House, Italy
 
 
Casele "oglindă" din Bolzano, Italia, sunt greu de remarcat datorită designului unic ce le face să dispară din zona înconjurătoare. Cel mai important, o puteţi închiria pentru vacanţe sau evenimente!
 
10. Futuro, Finlanda
 

Futuro este o casă în formă de navă prefabricată, proiectată de Matti Suuronen şi poate fi construită în întreaga lume. Dar cele mai multe dintre aceste case sunt situate în Finlanda, patria de origine a arhitectului.

citeste totul despre: