Telecabina Peştera - Babele funcţionează la capacitate maximă

Telecabina Peştera - Babele funcţionează la capacitate maximă

Program zilnic la telecabină este de luni până duminică, cu excepţia zilei de marţi, atunci când se face revizia

Transportul pe cablu între Babele şi Peştera este funcţional şi este intens folosit de turişti. Mai mult, poţi ajunge în mai puţin de o oră de la Buşteni pe Valea Ialomiţei, unde poţi vizita schitul şi Peştera Ialomiţei, sau poţi petrece câteva zile cu cortul pe platoul de la Padina dacă nu ai posibilitatea de a te caza la cabanele şi hotelurile din zonă.

În aceste zile de vară, mai ales în weekend, la telecabină se aşteaptă chiar şi o oră pentru a urca de a Peştera la Babele. Aştepteptarea merită, spun oamenii, pentru că ai ce vedea.
 
"Am stat aproape 40 de minute, dar aşteptarea a meritat. Am venit cu familia tocmai de la Iaşi pentru a urca la Babele şi la Sfinx. Peisajul este superb, plus că scapi de căldura de la bloc", ne-a spus un bărbat.
 
 
Program zilnic la telecabină este de luni până duminică, cu excepţia zilei de marţi, atunci când se face revizia. Telecabina poate fi folosită între orele 7.30 - 18.00, iar pe timp de iarnă între 08.30-15.45
 
Preţuri 
 
- urcare Peştera - Babele = 20 lei (copii între 5-12 ani, 10 lei)
 
- coborare Babele - Peştera = 20 lei (copii între 5-12 ani, 10 lei)
 
- urcare+coborare Peştera - Babele = 40 (copii între 5-12 ani, 2 lei)
 
- urcare Buşteni - Babele = 35 lei (copii între 5-12 ani, 17 lei)
 
- coborâre Babele - Buşteni = 35 lei (copii între 5-12 ani, 17 lei)
 
- urcare+coborâre Buşteni - Babele = 70 lei (copii între 5-12 ani, 35 lei)
 

 
Pestera Ialomiţei este cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţul Dâmboviţa

La un an de la inaguare, unul dintre cele mai importante obiective turistice pe care Consiliul Judeţean Dâmboviţa le-a reabilitat, Peştera Ialomiţei din Masivul Bucegi, aflat în administrarea Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte, este vizitat de zeci de mii de turişti.

Anterior, Peştera Ialomiţei a beneficiat de un amplu proiect de reabilitare şi modernizare pentru a oferi vizitatorilor condiţii optime de vizitare şi siguranţă. La 25 iulie s-a împlinit un an de la inaugurare. 
 
Peştera Ialomiţei a înregistrat, după un an, un număr record de vizitatori. 146.808 de turişti au vizitat obiectul din Bucegi, ceea ce o situează pe primul loc în rândul obiectivelor turistice din judeţul Dâmboviţa. Suma încasată din taxa de vizitare a fost 1.091.955 lei în acest prim an.
 
 
Promovarea turistică a peşterii a dat roade, oferta dâmboviţeană fiind prezentă la mai multe târguri de turism, printre care enumerăm: “Târgul de turism al României”, ediţia de primăvară, organizat în perioada 25 - 28 februarie 2016 la Centrul Expoziţional Romexpo Bucureşti, dar şi Târgul de Turism "Vacanţa" Constanţa, în perioada 11-13 martie 2016 şi, respectiv, Târgul European al Castelelor de la Hunedoara.
 
Peştera are o lungime de circa 1.100 de metri, dintre care 450 sunt accesibili şi amenajaţi pentru vizitare. Intrarea peşterii este orientată spre est, iar gura acesteia, sub formă de semielipsă, are o înălţime de 20 metri şi o lăţime de 16 metri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările