TÂRGOVIŞTE Bărbaţii s-au călcat în picioare la bursa destinată femeilor

TÂRGOVIŞTE  Bărbaţii s-au călcat în picioare la bursa destinată femeilor

Îmbulzeală la „Bursa mărţişorului”

Primul târg de locuri de muncă organizat anul acesta în Dâmboviţa a adunat la Clubul Studenţilor peste 500 de persoane aflate în căutarea unui job.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi bursa era destinată în special femeilor, peste 70% dintre participanţi au fost bărbaţi. S-au pus la bătaie aproximativ 300 de locuri de muncă vacante, în domeniul asigurărilor, construcţiilor, confecţiilor textile, comerţ, transporturi şi industria prelucrătoare.

„Sunt de o jumătate de an şomer şi nu aveam cum să ratez acestă ocazie. Sunt optimist şi cred că-mi voi găsi ceva de lucru. Am identificat deja câteva joburi pentru care o să aplic”, spune Alexandru, unul dintre participanţi.

Peste 17.000 de şomeri în Dâmboviţa


Cătălin Niculae, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, a ţinut să precizeze că instituţia pe care o conduce va organiza anul acesta cel puţin şapte burse ale locurilor de muncă, la fel cum a făcut şi în 2010, când s-a facilitat astfel angajarea a 400 de persoane.

„Am întâlnit astăzi cererea cu oferta de locuri de muncă. Sunt posturi şi pentru cei cu studii superioare, cât şi pentru şomerii cu studii medii şi pentru necalificaţi. Sunt căutaţi ingineri, agenţi de asigurări, persoane care vor să lucreze în domeniul financiar, în construcţii, transporturi, confecţii etc.”, afirmă Cătălin Niculae.

Participanţii la „Bursa mărţişorului” au putut lua informaţii şi despre ofertele de muncă în străinătate direct de la consilierii EURES.

Ultima statistică întocmită la nivelul AJOFM relevă că în Dâmboviţa există 896 de şomeri cu studii superioare, 2.849 – cu studii medii şi 13.431 de persoane care au absolvit ciclul inferior al liceului sau al şcolilor de arte şi meserii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: