Rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Dâmboviţa, în scădere

Rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Dâmboviţa, în scădere

Şomerii cu studii primare şi fără studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmboviţa (30,3 %), urmat de cei cu studii gimnaziale ( 27,2%)

La sfârşitul lunii decembrie 2018, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa erau înregistraţi 8023 şomeri (din care 3795 femei), rata şomajului fiind de 4,19 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 4,42 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,23 pp.

Din totalul de 8023 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Dâmboviţa, 1.120 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 6.903 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 1.257 şomeri provin din mediul rural şi 6766 sunt din mediul urban.
 
Şomerii cu studii primare şi fără studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmboviţa (30,3 %), urmat de cei cu studii gimnaziale ( 27,2%). 26,3 % dintre şomerii înregistraţi au absolvit liceul sau şcoala postliceală.
 
Şomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 13,2 % din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii superioare sunt 3,0 %.
 
„Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 3.080 persoane foarte greu ocupabile, 3.984 greu ocupabile, 578 mediu ocupabile, iar 381 sunt persoane uşor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Dâmboviţa sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Dâmboviţa,  la adresa www.anofm.ro”, se arată într-un comunicat al AJOFM Dâmboviţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: