Legătura ciudată dintre consumul de marijuana şi orgasmul la femei. Ce spune cel mai recent studiu în domeniu

Legătura ciudată dintre consumul de marijuana şi orgasmul la femei. Ce spune cel mai recent studiu în domeniu

FOTO: Wisdom Quarterly

Chiar dacă există studii realizate pe şoareci care arată că folosirea cannabisului afectează  comportamentul sexual, o nouă cercetare pare să scoată la iveală faptul că marijuana ar avea un efect benefic în această privinţă. Studiu precizează însă că rezultate nu pot fi pe deplin convingătoare întrucât subiecţii pot fi părtinitori.

O nouă cercetare publicată în „Jurnalul de medicină sexuală” (JSM) a încercat să demonstreze teoria că marijuana poate ajută la îmbunătăţirea experienţelor sexuale şi la îmbunătăţirea orgasmelor, în special la femei.
 
Studiul a constatat că femeile care au consumat marijuana înainte de activitatea sexuală au fost de două ori  mai satisfăcute, potrivit prevention.com
 
O echipă de ginecologi şi oameni de ştiinţă, condusă de Şcoala de Medicină a Universităţii Saint Louis, a întrebat 373 de femei - dintre care 176 au fost utilizatori obişnuiţi de canabis, despre utilizarea de marijuana şi experienţele sexuale de după consum.
 
Cercetarea s-a desfăşurat din martie 2016 până în februarie 2017. Pacientele au primit un chestionar şi li s-a cerut să-l completeze anonim şi să-l aşeze într-o cutie încuiată. Rezultatul principal a fost marijuana pare să îmbunătăţească satisfacţia sexuală, orgasmul şi lubrifierea. 
 
Printre cei care au raportat utilizarea de marijuana înainte de sex, 68,5% au declarat că experienţă sexuală generală a fost mai plăcută, 60,6% au remarcat o creştere a dorinţei şi 52,8% la sută a raportat o creştere a orgasmelor satisfăcătoare, scriu autorii studiului.
 
Autorii studiului precizează însă că rezultatul s-ar putea să nu fie cel corect, pentru că se loveşte de corectitudinea răspunsurilor celor care au fost intervievaţi. 
 
Respondenţii ar putea să nu fie neapărat cinstiţi sau ar putea spune cercetătorilor ce cred ei că vor să audă. Mai mult decât atât, s-ar putea sugera că persoanele care au o atitudine „open mind” faţă de consumul de marijuana ar putea avea, de asemenea, atitudini diferite în ceea ce priveşte sexul, care ar putea influenţa rezultatele.
 
Este încă neclar de ce folosirea marijuanei pare să îmbunătăţească sexul pentru femei, deşi cercetătorii au indicat că alte studii pe şoareci, în care s-a folosit canabisul, arată că acest drog afectează comportamentul sexual.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările